Vandaag is donderdag 9 februari  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneermaandag 19 december 2022    Evangelie van 2022-12-19
begintijd20:00 uur
 titelKerstconcert Canticum Novum
beschrijving

We kennen inmiddels de mooie traditie van het kerstconcert in de Onze Lieve Vrouwekerk. Na twee keer afstel wegens corona, kijken we er naar uit de draai weer op te pakken en een prachtig concert te verzorgen. Voor zowel de teksten als de muziek hebben we dit jaar geput uit de rijke middeleeuwse traditie. Zo brengen wij een typisch middeleeuws verhaal over het ontstaan van een kerstlied In dulci Iubilo. De bekende en geliefde componist Rutter heeft er een kerstverhaal van gemaakt en pastoor Jan-Jaap Peperstraten heeft voor ons een vertaling naar het Nederlands verzorgd.

De uitvoering wordt naast enkele solisten verzorgd door Canticum Novum, Schola Matthiae en Laurentius Zangers, Het verhaal zal worden gelezen door een lector, en er wordt medewerking verleend door een hoboïst, een fluitist, een fagottist en pianist/organist Erik-Jan Eradus. Het geheel staat onder leiding van Una Cintina.

De uitvoering is op maandag 19 december om 20.00 uur in de kerk. Er zal een vrijwillige bijdrage worden gevraagd voor een nader te bepalen goed doel. Na afloop van het concert bent u van harte welkom voor een gezamenlijk samenzijn in het Ontmoetingscentrum met koffie en glüwein.

info

www.olvkerk.nl/nl/actueel/kerstconcert-canticum-novum-maandag-19-december

locatieOnze Lieve Vrouwekerk, Keizersgracht 220
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl