Vandaag is donderdag 1 juni  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 5 april    Evangelie van 2023-04-05
begintijd19:30 uur
 titelChrismamis Bisdom Rotterdam
beschrijving

De chrismamis wordt gevierd in de Goede Week. In de chrismamis zegent de bisschop de olie voor de geloofsleerlingen en de olie voor de zieken. De olie van de geloofsleerlingen is bestemd voor degenen die zich voorbereiden op het doopsel. De olie voor de zieken is om degenen te zalven die ernstig ziek zijn of door ouderdom zeer verzwakt. In de chrismamis wijdt de bisschop het heilig chrisma. Het heilig chrisma ontvangen de dopelingen na het doopsel en hiermee worden de vormelingen gezalfd.

De viering vanuit de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal kan als livestream worden gevolgd via het YouTube-kanaal van het bisdom. De viering begint om 19.30 uur.

info

www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieHH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal, Matenesserlaan 305
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl