Vandaag is donderdag 18 april  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzondag 26 maart 2023    Evangelie van 2023-03-26
begintijd16:00 uur
 titelPasen in de kunst, beelden van de opstanding
beschrijving

Op zondagmiddag 26 maart om 16.00 uur houdt kunsthistoricus Jac van den Boogard een lezing over Pasen in de kunst. De gebeurtenissen uit het leven van Jezus, voorafgaand aan zijn Opstanding, zijn in de beeldende kunst talloze malen afgebeeld, zoals de intocht in Jerusalem, de voetwassing, de verloochening door Petrus, het Laatste Avondmaal, het passieverhaal.

Jac van den Boogard neemt ons in zijn lezing mee naar de mooiste musea van Europa om te kijken naar het werk van beroemde kunstenaars zoals Rembrandt, Giotto, Michelangelo en Leonardo da Vinci.

De lezing vindt plaats in de parochiezaal van Onze Lieve Vrouw, Stokstraat 46a, Maastricht. De toegang is vrij.

info

(043) 321 46 94
info@olv-sintpieter.nl
www.olv-sintpieter.nl

locatieOnze Lieve Vrouw, Stokstraat 46a
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl