Vandaag is vrijdag 9 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 3 juni    Evangelie van 2023-06-03
begintijd14:30 uur
eindtijd19:30 uur
 titelLedenbijeenkomst Pro Petri Sede Gent
beschrijving

De afdeling PPS-Gent organiseert op zaterdag 3 juni 2023, in de namiddag, haar achtste  ledenbijeenkomst, waarop wij graag alle leden van Pro Petri Sede en andere sympathisanten of geïnteresseerden wensen uit te nodigen. En u mag gerust uw vrienden meebrengen. Zij zijn eveneens van harte welkom.

“De christen en de Heilige Plaatsen in het Heilig land”

Een verhaal van geloven en weten. Een voordracht door Luc De Staercke, penningmeester PPS. Christen zijn, Katholiek zijn was in onze streken een evidentie. (en jammer genoeg moeten wij vaststellen dat dit ook in Vlaanderen niet meer zo is).

In het Heilig land, het land waar onze Heiland werd geboren, is dat al eeuwen niet zo evident. De vele Christelijke denominaties proberen daar samen kerk te zijn, maar dan als een minderheid tussen moslims en joden. Ook de Heilige Plaatsen kreunen onder de druk van de steeds maar opduikende conflicten en toch is het precies op die plaatsen dat we letterlijk in het voetspoor van onze Heiland lopen.

Luc De Staercke, onze nationale penningmeester is al jaren gebeten door dit complex gegeven in dit mooi en warm Midden-Oostenland. Hij neemt ons mee op een boeiende reis en hopelijk zien wij na zijn lezing meer klaar in deze complexe materie.

Programma
14.30 uur - onthaal & koffie Huyse Sorgvliet (Kleine Peperstraat 19 te 9100 Sint-Niklaas) met parking onder de Grote Markt
15.00 uur - Lezing door Luc De Staercke.  
16.00 uur - korte pauze, met nadien vragen uit het publiek
16.30 uur - vertrek naar de Sint-Nicolaaskerk.
17.00 uur - Eucharistie
18.30 uur - vriendschapsmaaltijd in ‘Huyse Sorgvliet’

Deelname in de kosten: € 25 (niet-leden € 30).
Uw inschrijving is pas definitief na storting op het rekeningnummer: BE75 1030 3615 9951 met vermelding van uw naam en het aantal deelnemers en uw menukeuze vóór 25 mei 2023.

info

chris.de.beer@telenet.be
www.propetrisede.org

locatieHuyse Sorgvliet, Kleine Peperstraat 19
plaatsSint-Niklaas (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl