Vandaag is dinsdag 23 april
Sint Joris
 

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 11 juni 2023    Evangelie van 2023-06-11
(Vaderdag (B))
begintijd10:00 uur
 titelSacramentsprocessie Ewaldenkerk Druten
beschrijving

Op Sacramentszondag 11 juni 2023 zal vanuit de HH. Ewaldenkerk te Druten na de Eucharistieviering van 10.00 uur een Sacramentsprocessie worden gehouden.

Op zondag 11 juni om 10.00 uur zullen we het grote feest van Sacramentsdag op een heel bijzondere manier vieren. Alle koren van de parochie zullen aanwezig zijn om de Eucharistieviering op te luisteren met hun prachtige gezangen. Aansluitend aan de Mis zullen we met z’n allen een korte Processie houden naar de pastorietuin waar we de Heer zullen bewieroken en toezingen.

Na dit feestelijke moment zal de zegen met het H. Sacrament worden gegeven en daarna is iedereen uitgenodigd voor een kopje koffie.

Op deze dag staan we heel bijzonder stil bij het feit dat Jezus vlak voor zijn kruisdood ons als Kerk de meest kostbare schat denkbaar heeft nagelaten: de heilige Mis. In de Mis komt Jezus zelf in hoogsteigen persoon aanwezig in de gedaante van brood en wijn. Dit is niet alleen symbolisch zo, maar – zoals de Kerk het zo mooi noemt – werkelijk, wezenlijk en waarachtig. Wat betekent dat? Het betekent dat de Heer zoveel van ons houdt dat Hij zichzelf, zijn volledige goddelijkheid en menselijkheid aan ons schenkt in de heilige Communie. De Heilige Hostie is zoveel meer dan alleen maar een gewoon stukje brood, nee het is het levende Lichaam van de Heer zelf. Levend Brood dus, dat op het altaar tijdens de Mis wordt omgevormd tot Zijn vlees en tot voedsel voor onze ziel.

Sacramentsdag, een groot feest dat we echt niet mogen missen. Hopelijk zien we elkaar dan!

info

www.parochiefranciscusenclara.nl

locatieHH. Ewaldenkerk, Hogestraat 2
plaatsDruten (Gelderland)
postcode66
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl