Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie processie
processie
wanneerzaterdag 10 t/m zondag 11 juni 2023    Evangelie van 2023-06-10
begintijd10:30 uur
 titelBoxmeerse vaartprocessie
beschrijving

Zondag 11 juni is het weer zover, de processie trekt weer door de straten van Boxmeer. Al eeuwen lang trekt veertien dagen na Pinksteren ’de Vaart’ door de feestelijk versierde straten van Boxmeer. Elk jaar zijn duizenden getuige van een prachtig schouwspel, waaraan honderden schoolgaande kinderen uit Boxmeer en de omliggende dorpen meedoen. Samen met gilden en muziekgezelschappen en een groot aantal vrijwilligers maken zij ’de Vaart’ tot een van de belangrijkste (culturele) evenementen van Boxmeer.

De Plechtige Hoogmis vindt om 10.30 uur in de St. Petrus Basiliek plaats. Om 12.00 uur aansluitend aan de mis wordt er gebeierd en trekt vanuit de Basiliek de Vaart.

info

www.boxmeersevaart.nl

locatieSint Petrus Basiliek, Steenstraat 41
plaatsBoxmeer (Noord-Brabant)
postcode58
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl