Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 11 juni 2023    Evangelie van 2023-06-11
(Vaderdag (B))
begintijd09:30 uur
 titelSacramentsprocessie Sevenum
beschrijving

Zondag 11 juni zal de Sacramentsprocessie weer gelopen worden. Deze processie heeft niets te maken met een demonstratie of een protestmars. Wij trekken door de straten, niet om ons zelf, maar om de Heer te laten zien. We lopen niet met gebalde vuisten maar met biddende handen. Bij de rustaltaren zingen we geen protestliederen, maar liederen van lof en dank aan God. Wij trekken met het Allerheiligste door de straten, langs de woningen opdat God onze huizen zal zegenen.

In een processie loop je samen. Op je eigen houtje kun je geen processie houden. Een sacramentsprocessie is geen privédevotie, het heeft te maken met ons gezámenlijk geloof.

Zo zal ook de sacramentsprocessievolgende week zondag door de straten van Sevenum trekken.

We vertrekken vanuit de kerk na de H. mis van 09.30 uur via de Maasbreeseweg en Schoutstraat naar het kapelletje bij Sevenheym. Nadat we hier even stilgestaan hebben, lopen we via de Schoutstraat en de Weverstraat naar het kapelletje in Den Eigen. Ook daar staan we even stil. Daarna lopen we via Den Eigen terug naar de Raadhuisstraat en het Raadhuisplein waar de afsluiting plaats zal vinden.

info

www.parochie-sevenum.nl

locatieSint-Fabianus en Sebastianus, Markt 1
plaatsSevenum (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl