Vandaag is vrijdag 19 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Nederlandse Provincie Karmelieten
(Karmel)

Nederlandse Provincie Karmelieten

Website E-mail

Postbus 297
7606 AG Almelo

(0546) 53 64 20

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf dinsdag 26 september 2023    Evangelie van 2023-09-26
begintijd19:45 uur
eindtijd21:30 uur
 titelHet roepen van de Naam - Psalmen
beschrijving

Psalmen zijn diepmenselijke en hartstochtelijke gebeden die ons bevragen en ons de weg wijzen. Psalmen vragen erom om met liefde gezegd en gezongen te worden. De Naam JHWH vormt de hartslag van de psalmen en de Schrift; steeds komt zij terug. Meer dan wat ook is de Naam een bede om aanwezigheid, een roep die met heel het bestaan wordt voltrokken en mensen beweegt naar vrijheid. Het hart van de Naam is dat moment van genade waarin ons roepen om Zijn aanwezigheid omdraait naar de tedere toezegging: Ik zal er zijn. Deze ervaring maakt ons weerbaar en helpt ons onze eigen kwetsbaarheid onder ogen te zien.

De psalmen die we dit jaar lezen willen ons helpen in het bidden de werking van de Naam in ons leven te ervaren. In het samen lezen van de psalmen mogen we ontdekken hoe het biddend uitroepen van de Naam ons een weg laat zien; een bewogenheid met mensen, met onze persoonlijke levensweg, in maatschappelijke bewegingen en in de gang van onze geschiedenis.

Begeleiding: Minie Pasop o.carm.

Data: dinsdag 26 september, 31 oktober, 28 november, 7 maart en 16 april

info

www.karmelcentra.nl/boxmeer

organisatieNederlandse Provincie Karmelieten
locatieKerkpad 1
plaatsBoxmeer (Noord-Brabant)
postcode58
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl