Vandaag is vrijdag 1 december  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 6 t/m zondag 8 oktober    Evangelie van 2023-10-06
begintijd17:00 uur
eindtijd14:30 uur
 titelKloosterweekend broeders Megen
beschrijving

Van 6-8 oktober organiseert de werkgroep Kloosterweekenden een kennismakingsweekend rond Franciscus. Dit weekend vindt plaats in het klooster van de Franciscaanse Minderbroeders. Tijdens dit weekend maak je kennis met het leven van Franciscus en ervaar je iets van zijn spiritualiteit.

Tijdens een kloosterweekend verblijf je in een franciscaans klooster en leef je mee op het ritme van de broeders of zusters. Tussen de gebeden en maaltijden door maak je onder begeleiding van twee personen kennis met, of verdiep je je verder in het leven van Franciscus en Clara van Assisi. Het aanbod is verdeeld in kennismakings- en themaweekenden. Het wordt aanbevolen om eerst een kennismakingsweekend te volgen, voordat je aan een themaweekend begint.

Het kennismakingsweekend vindt plaats bij de broeders franciscanen in Megen. Het begint op vrijdag 6 oktober om 17.00 uur en duurt tot zondag 14.30 uur. De bijdrage is inkomensafhankelijk en ligt tussen de € 75 en € 140. In het klooster heb je een eenvoudige eigen kamer met gezamenlijke douches en toiletten.

Franciscaanse Beweging
De Franciscaanse Beweging verspreidt het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. De Kloosterweekenden bij de Franciscaanse Beweging zijn een voortzetting van het oriëntatiewerk dat ruim 40 jaar geleden door de kapucijnen is opgezet. Ongeveer 8 keer per jaar worden er kennismakingsweekenden en themaweekenden georganiseerd.

info

kloosterweekend.nl@gmail.com
www.franciscaansebeweging.nl/kloosterweekenden

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieMinderbroedersklooster, Kloosterstraat 6
plaatsMegen (Noord-Brabant)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl