Vandaag is donderdag 30 november  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 25 oktober    Evangelie van 2023-10-25
begintijd16:00 uur
eindtijd16:45 uur
 titelSynode Café
beschrijving

Woensdag 25 oktober 2023 vindt het tweede Synode Café plaats, dat te volgen is via een livestream. Daan Savert en Nadia Kroon ontvangen in theatercafé De Leeuw in Arnhem diverse gasten en spreken met hen over alles wat er speelt rondom de synode over de vernieuwing van de rooms-katholieke kerk. De synodebijeenkomst in Rome duurt tot 27 oktober.

De twee dertigers Daan Savert en Nadia Kroon zijn allebei theoloog en nieuwsgierig naar deze wereldwijde vernieuwingsbeweging in de rooms-katholieke kerk.

Kerkvernieuwing in Rome en in Nederland
Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, duidt het actuele nieuws van . de synodebijeenkomst die momenteel plaatsvindt in Rome. 

Ramon Roks, is werkzaam in de parochie in Wijchen. Met jongeren uit de parochie nam hij deel aan de TOGETHER-reis naar Rome en hij maakt de parochianen vertrouwd met het synodaal proces. 

De Rotterdamse dominicaner pater Richard Steenvoorde vertelt over de verrassende resultaten van de synodale gesprekken met studenten van de internationale studentenparochie.

De laatste gast is Janneke van Zelst. Zowel beroepsmatig als in de kerk wil zij bijdrage aan betekenisvolle vernieuwingen. Enige jaren geleden ontdekte ze het katholieke geloof opnieuw en sindsdien groeit haar kerkelijke betrokkenheid. Welke kansen ziet zij voor het vervolg van de synode?

Publiek
Belangstellenden die aanwezig willen zijn bij de opname van het Synode Café kunnen zich aanmelden via info@luisterendopweg.nl . De opnamelocatie is Theatercafé De Leeuw, Leeuwensteinplein 1 in Arnhem.

Livestream Je kunt via de livestream meekijken en reageren op het Synode Café. Na afloop is het cafégesprek online terug te kijken via YouTube. 

Luisterend op weg
Het Synode Café is een initiatief van ‘Luisterend op weg’, een gezamenlijk project van het bisdom van Den Bosch, de Konferentie Nederlandse Religieuzen en het Netwerk Katholieke Vrouwen.

info

info@luisterendopweg.nl
www.luisterendopweg.nl

locatieOnline
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl