Vandaag is vrijdag 1 december  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzondag 8 oktober    Evangelie van 2023-10-08
begintijd14:00 uur
 titelLezing architect Thomas Bedaux
beschrijving

De Tilburgse architect Thomas Bedaux geeft op zondag 8 oktober een lezing in het Peerke Donders Paviljoen. De lezing gaat over het herbestemmen van kerken in Tilburg. Thomas Bedaux voerde dit werk met succes uit met de Vredeskerk en de Sacramentskerk waarvan de toren zelfs tot woning werd verbouwd. Bijzonder aan dit verhaal is dat grootvader Jos Bedaux kerken bouwde en zijn kleinzoon kerken een andere bestemming geeft.

De lezing is gratis toegankelijk, begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop kunnen vragen worden gesteld en kan het tot een gedachtewisseling komen met Thomas Bedaux (1973). Het verhaal van deze architect ondersteunt hij met foto’s van de herbestemde kerken.

Peerke Donders organiseert deze lezing als onderdeel van de tentoonstelling over het religieus erfgoed van de gemeente Tilburg. Onder de titel ‘Tilburg, het Rome van Nederland?’ trekt deze expositie veel mensen. Het blijkt een onderwerp dat velen interesseert. Het meeste erfgoed in de gemeente Tilburg is religieus erfgoed. Er zijn steeds minder mensen die er de betekenis van kennen, terwijl religieus erfgoed nadrukkelijk aanwezig is het straatbeeld van Tilburg. De tentoonstelling is een soort bijscholingscursus over de betekenis en achtergronden van al dat erfgoed.

(foto: Paul Spapens)

info

www.peerkedonders.nl/lezing-thomas-bedaux

locatiePeerke Donderspark, Pater Dondersstraat 18
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2023 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl