Vandaag is donderdag 29 februari  

categorie categorie Retraite
retraite
Nieuw Sion

Nieuw Sion

Website E-mail

Stichting Nieuw sion
Vulikerweg 6
7431 PJ  Diepenveen

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 13 t/m zondag 14 januari    Evangelie van 2024-01-13
begintijd09:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelRetraite Geloof en Wetenschap
beschrijving

Spelen dergelijke levensvragen wel eens door je hoofd? Zou je daar in de hectiek van het leven wel eens wat langer bij stil willen staan? En ben je nieuwsgierig wat er vanuit de wetenschap is ontdekt over het christelijk geloof? Kom dan naar de retraite ‘Geloof en Wetenschap’ op Klooster Nieuw Sion.

Tijdens deze volledig verzorgde retraite staan hoogleraar Dick den Hertog en filosoof Emanuel Rutten samen met jou stil bij grote, herkenbare levensvragen. Vanuit hun wetenschappelijke achtergrond. Ze nemen je mee naar het snijvlak tussen wetenschap en religie. Je leert meer over de nieuwste wetenschappelijke inzichten op dit terrein. Er is tijd en ruimte om daarop te reflecteren, je vragen te stellen en over door te praten.

Voor wie is dit programma bedoeld?
Het programma is speciaal bedoeld voor mensen die in de drukte van een vol leven verlangen naar momenten van onthaasten en bezinning. Aan deze retraite doen mensen mee met allerlei levensovertuigingen en achtergronden. We delen een nieuwsgierigheid naar wat er in onszelf leeft en willen dat spiegelen aan de ander. Om nieuwe inspiratie en ‘zin’ op te doen voor onze reis door het leven. De rust en het kloosterritme van Nieuw Sion nodigen automatisch uit tot reflectie en onthaasten.

Programma
We bieden je een afwisselend programma, inclusief verblijf in een gastenkamer van het klooster. Er zijn lezingen van topsprekers, met ruimte voor vragen en discussie. Er zijn verschillende bezinningsmomenten in de kloosterkapel en tijdens een stiltewandeling. Ook is er tijd om gezellig een biertje te drinken tijdens een bierproeverij of met elkaar door te praten tijdens de maaltijden of ’s avonds bij het kampvuur.

Het programma start op zaterdag om 9.00 uur en eindigt zondag om 15.30 uur. Het staat je vrij om na afloop langer te blijven in de prachtige omgeving van Nieuw Sion. We raden aan om 12 januari al te komen.

info

www.nieuwsion.nl/events/retraite-geloof-en-wetenschap-240113

organisatieNieuw Sion
locatieKlooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6
plaatsDiepenveen (Overijssel)
postcode74
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl