Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 28 februari    Evangelie van 2024-02-28
begintijd14:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelLezing - Brandhaard in het Midden-Oosten
beschrijving

Lezing met Marcel Poorthuis met als titel ‘Brandhaard in het Midden-Oosten’ op woensdag 28 februari 2024 van 14.00 tot 16.00 uur door het Huis van Dominicus.

De beelden van oorlog en geweld in Israël, Gaza en de Westbank houden de gemoederen al meer dan 100 dagen bezig. Vrede lijkt nog niet direct binnen handbereik. Er zijn geen antwoorden op vragen als: hoe dit geweld te stoppen en hoe zal het verder gaan met de Palestijnen?

Marcel Poorthuis gaat in zijn Utrecht Lezing in op de voorgeschiedenis en het belang van solidariteit. Solidariteit met het Jodendom in Israël en solidariteit met de Palestijnen kunnen heel goed samengaan: solidariteit wordt meer naarmate je er meer van uitdeelt.

Marcel J.H.M. Poorthuis heeft veel kennis op het gebied van Jodendom en islam. Hij was universitair hoofddocent aan de Tilburg University. Sinds 2010 is hij hier hoogleraar, met als leeropdracht de dialoog tussen godsdiensten.

  • PLAATS: Dominicuskapel, Palestrinastraat 1, Utrecht
  • DATUM EN TIJD: woensdag 28 februari, 14.00-16.00 uur
  • TOEGANG: € 7,50 / U-pas € 5,– (incl. consumptie)
  • AANMELDEN: info@huisvandominicus.nl

info

info@huisvandominicus.nl
www.huisvandominicus.nl

locatieSint-Dominicuskerk, Palestrinastraat 1
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl