Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzondag 25 februari    Evangelie van 2024-02-25
begintijd12:00 uur
eindtijd13:00 uur
 titelLezing + Expositie Lijkwade van Turijn
beschrijving

Van maandag 19 februari t/m maandag 11 maart 2024 heeft u de kans om een levensgrote replica van de Lijkwade van Turijn vergezeld door een expositie van archeologische vondsten, artefacten en toelichtingen op de diverse wetenschappelijke onderzoeken, te bezoeken in de Basiliek van het Heilig Sacrament te Meerssen.

Op zondag 25 februari 2024 kunt u na de H. Mis van 11:00 (de lezing zal van ong. 12:00-13:00 zijn) aan een verdiepende lezing deelnemen.


Het originele doek bevindt zich sinds 1578 in het bezit van het Vaticaan en wordt bewaard in de Dom van Turijn (Noord-Italië.) Historische overleveringen tonen aan dat de lijkwade daarvoor een reis heeft gemaakt vanuit Jeruzalem via Turkije, Griekenland en Frankrijk. Het doek heeft daarbij oorlogen, plunderingen en branden overleefd waarvan de sporen nog duidelijk zichtbaar zijn.

Vanaf het begin af heeft men geloofd dat dit het doek was waarin Jezus werd gewikkeld toen hij was gestorven. Het werd altijd met veel eerbied door vorsten bewaard en af en toe tentoongesteld.

Voor diegene die zich graag willen verdiepen in de lijkwade biedt de expositie “Wie is de man van de Lijkwade” een waardevolle gelegenheid om zich te verbinden met en verdiepen in de historie én werkelijkheid.

De expositie is tijdens de openingstijden van de Basiliek van 19 februari tot 11 maart te bezichtigen.

info

Wilt u met een groep ook de expositie komen bezoeken (evt. vergezeld door een lezing) neem dan contact op via  habetsjoep@gmail.com  

Meer informatie vindt u op: www.parochieclustermeerssen.nl/turijn

locatieBasiliek van het Heilig Sacrament, Markt 17, 6231 LT Meerssen
plaatsMeerssen (Limburg)
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl