Vandaag is dinsdag 18 juni  

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 15 t/m vrijdag 20 september    Evangelie van 2024-09-15
(Onze Lieve Vrouw van Smarten)
 titelSamenKerk Lezersreis - Hildegard von Bingen
beschrijving

De laatste jaren is er veel aandacht voor Hildegard von Bingen, niet in de laatste plaats vanwe-ge de film ‘De beentjes van Sint Hildegard’ uit 2020 of de pauselijke erkenning als Kerklerares in 2012. Deze middeleeuwse abdis (1098-1179) geldt als eerste vertegenwoordigster van de Duitse middeleeuwse mystiek. Ze hield zich bezig met filosofie, theologie, kosmologie, poëzie, plantkunde, taalkunde. Daarnaast componeerde zij muziek, die vaak te beluisteren is op de radio en in concertzalen. Een veelzijdige vrouw met invloed tot op vandaag.

Hildegard werd geboren in een groot adellijk gezin. Op jonge leeftijd trad zij toe tot een vrou-wengemeenschap behorende onder de abt van een Benedictijner (mannen)klooster. In 1136 legde ze haar kloostergeloften af. Na haar verkiezing tot overste nam ze het besluit, onder meer van-wege de grote toename van novicen, om nabij Bingen aan de Rijn een nieuw (vrouwen)klooster te stichten, onder haar verantwoordelijkheid als abdis.

Van 15-20 september organiseren we een lezersreis van het bisdomblad ‘SamenKerk’ naar de beentjes van Sint Hildegard. Een mooie gelegenheid om nader kennis met haar te maken.

We bezoeken plekken in de nabijheid van Bingen, belangrijk in het leven van Hilde-gard. Zo maken we nader kennis met de-ze bijzondere vrouw. Op 17 september vieren we met de zusters van haar kloos-ter en de vele pelgrims de feestdag van H. Hildegard.

Gaat u mee met een vijfdaagse lezersreis van zondag 15 t/m vrijdag 20 september naar ‘de beentjes van Sint Hildegard? We bezoeken op de heenreis Maria Laach en op de terugreis sluiten we af in Maria-oord Kevelaer (O.L.V. Troosteres van de Bedroefden).

Vertrek (15 september 2024):
De touringcar vertrekt vanaf twee (of drie) opstapplaatsen in Noord-Holland en één nabij Den Bosch. Deze locaties worden nog gekozen.

Geef u snel op - Er is plek voor 60 personen...

info

samenkerk@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatie
plaatsMaria Laach (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl