Vandaag is dinsdag 18 juni  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 19 mei    Evangelie van 2024-05-19
(1e Pinksterdag)
begintijd10:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelVriendendag Onze Lieve Vrouw ter Nood
beschrijving

De jaarlijkse Vriendendag van OLV ter Nood zal dit jaar wederom op 1e Pinksterdag worden gehouden, zondag 19 mei. We vieren dan de uitstorting van de Heilige Geest en tevens valt deze dag in de maand mei, de maand die speciaal aan Maria is toegewijd.

Pinksteren
Hoe mooi is het om samen het feest van Pinksteren te vieren in Heiloo. We noemen Maria ook wel de bruid van de Heilige Geest. Door het jawoord van Maria op het plan dat God met Maria had is Jezus mens geworden en onder ons komen wonen. Als we ons net als Maria openstellen voor Gods plan met ons leven, dan zal Jezus door de werking van de Heilige Geest op geestelijke wijze ook in ons hart komen wonen.

Programma van de dag
We hebben een mooi programma kunnen samenstellen. Bij aankomst kan men genieten van een kopje koffie of thee in het Oesdom. In de Bedevaartkapel zal het rozenkransgebed gebeden worden waarna we samen de H. Mis zullen vieren. Aansluitend zijn de deelnemers van harte welkom in het Julianaklooster.

Radio Maria in Heiloo
Na de lunch zal de rector vertellen over het laatste nieuws van OLV ter Nood. Gastspreker is deze keer pastoor Pieter Zimmermann. Hij is de directeur van Radio Maria Nederland. Zoals sommigen wellicht al weten is in Heiloo tevens een studio van Radio Maria gevestigd. Pastoor Zimmermann. zal o.a. vertellen over de vruchtbare samenwerking tussen Radio Maria en het Heiligdom.

Opgave voor de Vriendendag
Hieronder staat het gehele programma van de dag. In verband met de praktische voorbereidingen verzoeken we geïnteresseerden om zich uiterlijk vrijdag 3 mei op te geven. Opgave is mogelijk via dit formulier.
Men kan zich ook telefonisch opgeven tijdens kantooruren via telefoonnummer 072-505 1073.

Programma
10.00 uur - Kopje koffie of thee in het Oesdom
10.00 uur - Rozenkransgebed
10.30 uur - Plechtige H. Mis in de Bedevaartkapel met rector Jeroen de Wit
11.45 uur - Ontvangst in het Julianaklooster met koffie en thee
12.45 uur - Lunch
13.45 uur - Woord van Welkom & Nieuws over het Heiligdom
14.15 uur - Voordracht Pieter Zimmerman, priester-directeur Radio Maria
15.00 uur - Gelegenheid tot ontmoeting / hapje en drankje
15.45 uur - Afronding

Gratis Busvervoer
09.45 uur treinstation Castricum naar Heiligdom
16.00 uur Heiligdom naar treinstation Castricum

Gratis parkeergelegenheid
Adres: Kapellaan 9, 1851 PE Heiloo                                 

info

072-505 1073
www.olvternood.nl

locatieHeiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan 146
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl