kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Jacinta en Francisco heilig!

Paus Franciscus zal op 13 mei tijdens zijn bezoek aan Fatima de twee Portugese kinderen Jacinta en Francisco Marto heilig verklaren.

Deze kinderen worden door Rome ‘boodschappers van vrede’ genoemd. Zij hebben niet alleen de boodschap die Maria hen tijdens de Eerste Wereldoorlog gaf doorgegeven, maar vooral hebben zij gedaan wat Maria hen vroeg: dagelijks de Rozenkrans bidden voor de vrede. Ook hebben zij in groot vertrouwen op Gods barmhartigheid veel offertjes gebracht voor een tijdige bekering van zondaars naar een leven in vrede met God en met de mensen om hen heen.

Op 13 mei 2000 werden Jacinta en Francisco zalig verklaard door paus H. Johannes Paulus II. Hun nichtje Lucia dos Santos, die zuster werd en in 2005 op 97-jarige leeftijd overleed, zal waarschijnlijk later dit jaar zalig verklaard worden.

Sinds 22 oktober 2016 staat de Stichting Kinderen bidden voor Kinderen onder de bijzondere bescherming van de twee Fatima-kinderen die in korte tijd tot heiligheid groeiden en op 10 respectievelijk 9 jarige leeftijd in de hemel werden opgenomen.

De boodschap van Fatima voor kinderen van nu

De boodschap van Maria in 1917 aan de drie herderskinderen is 100 jaar later nog steeds actueel. Daarom biedt Kinderen bidden voor Kinderen in dit jubileumjaar de keuze uit diverse activiteiten en materialen voor kinderen.

 • Materialen


  Verhaal en kleurboek Fatima


  DVD Fatima


  Rozenkransboekje

 • kinderactiviteiten in het kader van Fatima:

  Kleurwedstrijd Kaartje voor Maria Weesgegroet met je mobieltje
  Gevraagd: kinderen die vóór 10 mei een Weesgegroet inspreken met hun mobieltje en dit mailen naar radio@kinderenbiddenvoorkinderen.nl

  Radio Maria zal deze Rozenkrans van kinderstemmen op 13 mei 2017 uitzenden.

Verder op onze site
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman