categoriebedevaart
wanneerzaterdag 5 april 2008
 titelLenneke Mare bedevaart
beschrijvingDE LENNEKE-MAREBEDEVAART van 2008 heeft zoals steeds plaats op de tweede zaterdag na Pasen; dit jaar dus op 5 apri. Dit is géén processie, maar wel een echte, kleine bede-vaart. Deze vertrekt om 15 uur STIPT aan de kapel ; even na 16 uur begint dan een bijzonder verzorgde eucharistieviering.

Het thema van dit jaar luidt : ”Eerbied voor Gods Schepping”. Het gaat NIET om concrete maatregelen zoals het gebruik van spaarlampen e.d.m., maar wél over de scheppingsverhalen, de visie van Teilhard de Chardin, de onvermoede gevolgen van het laatste concilie (!), nog enkele kleinere bijbelteksten en een verrassend, voorspeld (?) slot ! Het belooft dus een mooie viering te worden. Jozef DE VOCHT, de vroegere directeur van de basisschool van het Angelusinstituut van Sint-Lambrechts-Woluwe, en de vader van 7 (oud-) scoutsleid(st)ers van de jeugbewegingsgroep van deze gemeente, zal tijdens de “homilie” dit actuele thema verder toelichten. E.H. Michel DE WEVER heeft aanvaard te willen voorgaan in deze viering, zodat de mensen van Woluwe en omgeving stilaan de gelegenheid krijgen nader kennis te maken met hun nieuwe deken. Het Prekelindenkoor o.l.v. Mevrouw Lieve VAN BASTELAERE, met de orgelbegeleiding van de Heer Yves STROBBE, zal zijn uiterste best doen om de H. Mis op te luisteren. Iedereen is van harte welkom. Het parcours bedraagt zowat 2,5 km. en is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is heel wat metro- en ander openbaar busvervoer naar de halte ”Rodebeek” aan het Woluwe Shopping Center, dat op 500 meter van de kapel gelegen is ; men kan deze trouwens vanaan deze halte zien.

infoJozef De Vocht
Tiendagwandlaan 41
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
02/770 68 21
jozefdevocht@hotmail.com
locatieKapel
plaatsWoluwe (België)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl