categoriemuziek
wanneerzondag 8 juni 2008
 titelRequiem Duruflé in Catharinakathedraal
beschrijvingOp zondagmiddag 8 juni kunt u luisteren naar één van de mooiste Requiemcomposities van de 20e eeuw. De franse componist Maurice Duruflé baseerde zijn Requiem opus 9 op de originele gregoriaanse requiemmelodieën, in een zetting voor koor, twee solisten en orgel. Het werk wordt uitgevoerd door een nieuw en jong kamerkoor, Concerto Cherise, onder leiding van Manoj Kamps.

Solisten zijn Yvonne Kok, sopraan en Robert Brouwer, bariton. Wouter van Belle begeleidt op orgel. Voorafgaand aan het Requiem klinken vier a cappella motetten op gregoriaanse thema’s, en de orgelprelude opus 5 van dezelfde componist.

Het concert vindt plaats in de Sint-Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat 36, Utrecht, en begint om 15.00 uur.

De toegangsprijs is 12 euro, en 8 euro voor studenten/cjp, kinderen tot 16 jaar gratis.

Kaartverkoop aan de kerk, of via www.concertocherise.nl

Alle musici werken gratis mee aan dit benefietconcert, waarvan de opbrengst geheel bestemd is voor het koororgel in deze kerk.

infowww.koororgel.nl .
locatieSint-Catharinakathedraal, Lange Nieuwstraat 36
plaatsUtrecht (Utrecht)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2020 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl