categorielezing
wanneermaandag 26 november 2018
beginttijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelFilm: Watu Wote (Christenvervolging in Kenia)
beschrijving

De film ‘Watu Wote: All of us’, vertelt over het moedige antwoord van Moslims in Kenia op de vervolging van Christenen door Al-Shabaab.

De 22 minuten durende film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over passagiers tijdens een busreis naar Mandera, een klein stadje aan de grens met Somalië in het noordoosten van Kenia. In december 2015 werd hun bus aangevallen door leden van de terroristische organisatie Al-Shabaab. Die hadden als doel de christelijke passagiers te scheiden van de Moslims om hen te vermoorden. Een jaar eerder kostte een vergelijkbare aanval 28 Christenen het leven. Ditmaal weigerden de Moslim passagiers echter te voldoen aan de eisen van de aanvallers om de Christenen onder hen te identificeren.

(er is vooraf om 19:00 uur de mogelijkheid om de Eucharistie mee te vieren in de kerk)

info

www.kerkinnood.nl

locatieKerkstraat 1
plaatsStramproy (Limburg)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl