categoriebezinning
wanneervrijdag 30 november t/m zondag 2 december 2018
 titelOriĆ«ntatieweekend op Franciscus
beschrijving

Van vrijdag 30 november t/m zondag 2 december 2018 wordt een kennismakingsweekend gehouden in Megen.

Wat is een kennismakingsweekend?
Een kennismakingsweekend vindt bij voorkeur plaats in een klooster van de franciscanen of clarissen, waar broeders en zusters leven naar de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi.  Zo maak je kennis met het leven in een klooster en met Franciscus. In dit weekend staat de kennismaking met het leven van Franciscus en hoe zijn spiritualiteit in deze tijd nog doorwerkt centraal. In een groep en in tweetallen kijk je: Wie was die man? Wat bewoog hem? Waar lag zijn diepst verlangen? En, hoe kan zijn levenswijze ons in de 21e eeuw nog inspireren? Daarbij gaat het niet primair om kennisoverdracht, maar veeleer om beleven, ervaren en dialooggesprekken.

Je leeft mee op het ritme van het klooster: je woont bij de broeders franciscanen en zusters clarissen altijd enkele gebedsdiensten bij, je gaat aan tafel bij de broeders en zusters en je bewaart de sfeer van rust en stilte in het klooster. Je maakt deel uit van een groep van maximaal tien deelnemers en staat onder leiding van twee deskundige begeleiders. Iedere deelnemer heeft een eigen kamer, douche en toilet worden gedeeld.

Programma
Een kennismakingsweekend begint aan het eind van de vrijdagmiddag en eindigt op zondagmiddag. Op vrijdag maak je kennis met de groep en begeleiders. Vrijwel altijd is er dan of later in het weekend een rondleiding door het klooster, verzorgd door een broeder of zuster. Op zaterdag leer je het leven van Franciscus beter kennen, maakt je kennis met ‘de dialoog’ als basis en methodiek van de oriëntatie, met  meditatie en gebed. Op zondag sta vooral stil bij de vraag wat zijn leven en levenswijze, voor jouw leven kan betekenen. Samen mag je dat vierend afsluiten op de zondagmorgen of het begin van de middag.

In de vrije momenten is er ruimschoots mogelijkheid om in de kloostertuin te wandelen of de iets wijdere omgeving te verkennen.

Uiterlijk veertien dagen voor aanvang van het kennismakingsweekend ontvang je het uitgebreide programma, alsmede nadere informatie over het klooster en een routebeschrijving.

Is een kennismakingsweekend iets voor jou
Iedereen is welkom om aan een kennismakingsweekend deel te nemen, ongeacht leeftijd, afkomst of levensovertuiging. Voorkennis over Franciscus of Clara van Assisi is niet nodig. Voorwaarde is wel dat je in staat en bereid bent deel te nemen aan de groep en het gezamenlijke programma, inclusief de deelname aan de maaltijden en de gebedsmomenten die in het programma zijn opgenomen.

info

(06) 29 59 77 80
info@kloosterweekend.nl
www.kloosterweekend.nl

locatieFranciscanen, Kloosterstraat 6
plaatsMegen (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl