categorielezing
wanneerzondag 27 januari
beginttijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelVBOK Thema-avond
beschrijving

Op zondagavond 27 januari 2019 organiseren de Evangelische gemeenschap Parousia en parochianen van de Lucaskerk (H. Mariaparochie) in samenwerking met de VBOK (Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind) een oecumenische avond om onze verschillende religieuze gemeenschappen te wijzen op de actualiteit van het abortusdebat en op de noodzaak de discussie met elkaar aan te gaan. Dit mede naar aanleiding van de komst van een abortuskliniek in Den Bosch.

Het lijkt erop alsof we als christenen niet meer zo alert zijn op de langzaam ingeslopen ‘normaliteit’ van abortus in Nederland. De komst van een abortuskliniek naar Den Bosch kan ons wakker schudden om erover na te denken hoe wij in onze omgeving dit onderwerp kunnen bespreken.

Tijdens deze avond zal de heer Arthur Alderliesten, directeur van de VBOK, ons informeren over de stand van zaken (landelijke cijfers, wetenschappelijk onderzoek, etc.) en ons inspireren met het beantwoorden van de vraag “Wat zeggen de Bijbel en de Kerk over abortus”. Bovendien zullen er getuigenissen zijn en zal er ruimte zijn voor vragen en discussie.

De inzet voor het leven is niet voor een select groepje, maar een opdracht voor elke gelovige. U hoeft zich niet aan te melden. De bijeenkomst vindt plaats op zondag 27 januari 2019, om 19.30 uur, in de Evangelische Gemeenschap Parousia, ‘s Gravesandestraat 1-B, 5223 BR ’s-Hertogenbosch.

  • Gratis toegang
  • van 20.00 tot 22.00 uur
  • inloop vanaf 19.30 uur

info

voorganger@parousiadenbosch.nl

locatieEvangelische Gemeenschap Parousia, s Gravesandestraat 1b
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2019 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl