categoriecursus
wanneerzaterdag 29 januari
beginttijd13:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelCursus liturgische vorming
beschrijving

Wat is liturgie en wat we eigenlijk in de kerk? En waarom we vieren zoals we dat doen? Daarover gaat de cursus liturgische vorming die vanaf half september wordt aangeboden op twee plaatsen in Limburg: in Gulpen en Venray. Op beide locaties gaat het om zes zaterdagmiddagen, die één keer maand plaatsvinden. Afgelopen seizoen was de cursus een groot succes, waaraan tientallen belangstellenden hebben deelgenomen.

De cursus met als titel ‘Blijft dit doen om mij te gedenken’ kan met name interessant zijn voor mensen die bij de liturgie betrokken zijn, zoals kosters, acolieten en lectoren. Maar ook alle anderen zijn van harte welkom. De reeks begint met een inleiding over de spiritualiteit van liturgie, gevolgd door uitleg over de eucharistie, het kerkelijk jaar en de indeling van het kerkelijk jaar.

Parochiehuis Gulpen

18 september 2021: inleiding & spiritualiteit liturgie
16 oktober 2021: de viering van de eucharistie (1)
20 november 2021: het kerkelijk jaar (1)
15 januari 2022: inrichting & bouw van de kerk
5 maart 2022: het kerkelijk jaar (2)
2 april 2022: de viering van de eucharistie (2)

Paterskerk Venray

2 oktober 2021: Uitvaartliturgie (1)
23 oktober 2021: Uitvaartliturgie (2)
27 november 2021: het getijdengebed (1)
29 januari 2022: het getijdengebed (2)
12 maart 2022: de Goede Week en Pasen
9 april 2022: Pasen en Pinksteren

De thema’s verschillen op beide locaties, omdat de cursus in Venray afgelopen jaar ook al gegeven is en daar nu een vervolgcursus van start gaat. Beide zijn los van elkaar te volgen. Het is ook mogelijk om afzonderlijke bijeenkomsten te volgen en niet de heel reeks. Kosten bedragen € 5 per avond, ter plekke te voldoen.

Bij voldoende belangstelling kan er ook op andere plekken een ingekorte versie van drie bijeenkomsten voor met name lectoren en/of acolieten worden aangeboden.

info

www.bisdom-roermond.nl/Cursus-liturgische-vorming-in-Gulpen-en-Venray

locatiePaterskerk, Leunseweg 5
plaatsVenray (Limburg)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl