categoriecultuur
wanneerzaterdag 29 januari
beginttijd20:00 uur
 titelOnline Cobbenhagenavond - Luigi Giussani
beschrijving

Graag willen we u uitnodigen voor de volgende on-line-CobbenhagenAvond, die zal plaatsvinden op zaterdag 29 januari om 20.00 uur.

Het betreft de presentatie van de Nederlandse uitgave van het boek Je leven geven voor het werk van een Ander van Luigi Giussani (1922-2005), van wie dit jaar het 100ste geboortejaar gevierd wordt.

Giussani studeerde aan de Theologische Faculteit van het aartsbisdom Milaan. In 1954 verruilt hij de theologie voor een baan als middelbare-schooldocent. Uit zijn educatieve werk ontstaat een beweging die tegenwoordig bekend staat als Gemeenschap en Bevrijding (Comunione e Liberazione, CL) en aanwezig is in meer dan negentig landen.

In 2015 zei paus Franciscus over Giussani: ‘Ik ben hem dankbaar voor al het goede dat ik in mijn leven van hem ontvangen heb, door het lezen van zijn boeken en artikelen. Zijn gedachten zijn diep menselijk en raken de intiemste hunkering van de mensheid’.

Je leven geven voor het werk van een Ander (Betsaida: ’s-Hertogenbosch 2022) bundelt Giussani’s bijdragen aan de laatste Geestelijke Oefeningen van CL die hij meemaakte (1997-2004). Hij laat erin zien hoe in de hedendaagse cultuur de zin van het leven losgekoppeld is van de ervaring. Zelfs waar nog sprake is van God, wordt deze niet langer opgevat als de zin van het leven, maar als ‘iets’ dat los staat van het dagelijkse bestaan. Maar zo verliest dat bestaan zijn diepgang en aantrekkelijkheid. Hoe kunnen we uit deze situatie komen? Alleen als we verbaasd raken over de gebeurtenis van een ontmoeting met een uitzonderlijk interessante menselijke aanwezigheid, die de vraag doet opkomen: ‘Hoe kan iemand zó zijn?’

Het boek wordt gepresenteerd door Reinout Wibier, hoogleraar privaatrecht aan Tilburg University, en de vertaler, studentenpastor Michiel Peeters.

Tijdens de online-presentatie in het Nederlands zal er een Engelse vertaling beschikbaar zijn.

Deze CobbenhagenAvond vindt vanwege de coronasituatie on-line plaats. Als u wilt deelnemen, stuurt u dan uiterlijk woensdag 26 januari een mailtje naar info@clnederland.org
U krijgt dan uiterlijk op 29 januari de zoom-link toegestuurd.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. U bent van harte welkom! Meer informatie op www.cobbenhagenavonden.nl

info

info@clnederland.org
www.cobbenhagenavonden.nl

locatieOnline
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2022 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl