categoriebezinning
wanneervanaf dinsdag 26 september 2023
beginttijd19:45 uur
eindtijd21:30 uur
 titelHet roepen van de Naam - Psalmen
beschrijving

Psalmen zijn diepmenselijke en hartstochtelijke gebeden die ons bevragen en ons de weg wijzen. Psalmen vragen erom om met liefde gezegd en gezongen te worden. De Naam JHWH vormt de hartslag van de psalmen en de Schrift; steeds komt zij terug. Meer dan wat ook is de Naam een bede om aanwezigheid, een roep die met heel het bestaan wordt voltrokken en mensen beweegt naar vrijheid. Het hart van de Naam is dat moment van genade waarin ons roepen om Zijn aanwezigheid omdraait naar de tedere toezegging: Ik zal er zijn. Deze ervaring maakt ons weerbaar en helpt ons onze eigen kwetsbaarheid onder ogen te zien.

De psalmen die we dit jaar lezen willen ons helpen in het bidden de werking van de Naam in ons leven te ervaren. In het samen lezen van de psalmen mogen we ontdekken hoe het biddend uitroepen van de Naam ons een weg laat zien; een bewogenheid met mensen, met onze persoonlijke levensweg, in maatschappelijke bewegingen en in de gang van onze geschiedenis.

Begeleiding: Minie Pasop o.carm.

Data: dinsdag 26 september, 31 oktober, 28 november, 7 maart en 16 april

info

www.karmelcentra.nl/boxmeer

locatieKerkpad 1
plaatsBoxmeer (Noord-Brabant)
doelgroep

Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd.

© Copyright 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever

Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl
info@rkactiviteiten.nl