Vandaag is donderdag 25 april  

categorie categorie Cursus
cursus
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf zaterdag 24 augustus 2013    Evangelie van 2013-08-24
(Naturalisatiedag / Heilige Bartholomeus)
 titelCursus franciscaanse spiritualiteit II
beschrijving

In augustus gaat  het tweede blok van de verdiepingscursus franciscaanse spiritualiteit van start.

De Franciscaanse Beweging biedt iedereen die geïnteresseerd is in het spirituele erfgoed van Franciscus en Clara een verdiepende cursus aan. De gehele cursus duurt tweeëneenhalf jaar (januari 2013 – juni 2015) en bestaat uit vijf blokken van vijf zaterdagmiddagen. Deze blokken zijn afzonderlijk te volgen.

Het tweede blok heeft als thema ‘geschriften van Franciscus en Clara’. De eerste cursusdag is zaterdag 24 augustus. Elke cursusdag duurt van 12.30-17.00 uur en vindt plaats in het Franciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11, 5211 CA Den Bosch. Overige cursusdagen zijn: 21 september, 19 oktober, 9 november en 14 december.

Aanmelding geschiedt per blok, bij de Franciscaanse Beweging.
(telefoon: 073-6131340, e-mail: info@franciscaansebeweging.nl )

Kosten: € 100 (voor leden: € 75).

De ‘verdiepingscursus franciscaanse spiritualiteit’ is breed opgezet. Doel is om mensen de gelegenheid te bieden hun kennis van franciscaanse bronnen en geschriften te verdiepen en te vergroten. Verschillende docenten en sprekers verzorgen de afzonderlijke onderdelen.

In het derde blok, voorjaar 2014, komen behalve een aantal geschriften ook vroeg-franciscaanse bronnen aan de orde. In het vierde blok (najaar 2014) staan getuigenissen over Franciscus en Clara centraal. Het vijfde en laatste blok, in het voorjaar van 2015, staat in het teken van franciscaanse spiritualiteit in kunst en cultuur.  

Franciscaanse Beweging
De Franciscaanse Beweging (FB) staat voor ontmoeting, verbondenheid, verdieping en bezinning. In Nederland telt de Franciscaanse Beweging twaalfhonderd leden, mensen die zich laten inspireren door het evangelisch levensmodel van Franciscus en Clara van Assisi. Zij streven een eenvoudige levenswijze na, dicht bij andere mensen en andere schepselen, met respect voor de ander en respect voor natuur en milieu. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

info

(073) 613 13 40
info@franciscaansebeweging.nl
www.franciscaansebeweging.nl

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieFranciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl