kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Zaterdag 6 oktober 2012 - Sint-Janskathedraal ’s-Hertogenbosch

Record aantal kaarten tijdens jaarevenement in Den Bosch

De zon brak door toen de eerste kinderen aankwamen op het Seminarie. Niet alleen de regen, ook de stilte werd verjaagd. Binnen de kortste tijd was het er een gezellige drukte en waren tientallen kinderen bezig met kleurrijke kaarten voor zieke kinderen. Maar liefst 82 kaarten compleet met strik werden gepost in de speciale brievenbus van Kinderen bidden voor Kinderen. Een record aantal!

De naam van het zieke kind waarvoor een kaart gemaakt was, werd vervolgens geschreven op een mooie geplastificeerde kaart met Weesgegroet zodat er ook thuis nog eens voor dit kind gebeden kan worden. Daarna naar de ‘bar’ voor een welverdiende traktatie en limonade en door naar de volgende stand waar een bewaardoosje voor de rozenkrans gemaakt kon worden.

Voor de 4e maal op rij was het gilde present bij de processie van het Sint-Janscentrum naar de kathedraal. Een kleurrijke en muzikale kinderprocessie die volop bekijks trok. Harmonie Sint Cecilia uit Rosmalen begeleidde het zingen van het Fatimalied, dat meteen gevolgd werd door het Weesgegroet. Ook nu werd dit door mensen langs de kant weer spontaan meegebeden.

Onder de trompetklanken van het Ave Maria stroomde de Mariakapel helemaal vol. Na een korte uitleg over het Rozenkransgebed en een prachtige getuigenis over de kracht ervan, werden de rozenkransjes met veel wijwater gezegend. Het liedje God kent jou onderstreepte dat God elk kind, elk mens kent. Bij elk van de blijde Geheimen werd voor een aantal zieke kinderen specifiek gebeden op voorspraak van Maria, terwijl de vaas zich vulde met rozen.

Het was een prachtige middag dankzij deelname van zoveel kinderen uit de regio Den Bosch, Tilburg, Eindhoven en de inzet van vele vrijwilligers. Met veel dank ook aan het Sint-Janscentrum.

Fotoserie
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman