kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl Privacy

Kinderen tekenen Maria voor Kinderen

Tekenwedstrijd

Maak een tekening van Maria

Wil je met deze wedstrijd meedoen? Klik dan hier voor de kaart.
Teken in het vierkant Maria en het kindje Jezus, zoals jij dat mooi vindt.
Tip: teken met stevige lijnen eerst de gezichten van Maria en van Jezus toen Hij een klein kind was.
Je hoeft Maria en Jezus dus niet helemaal te tekenen.

Hoe ziet Maria eruit?

Het is meer dan 2000 jaar geleden toen Maria de mama werd van Jezus. Er waren toen nog geen fotocamera’s, dus we weten niet hoe Maria er uitzag. Wat weten we wel?


 • Maria was als kind al vol van God.
  Steeds heeft zij vol vertrouwen ‘ja’ gezegd tegen Gods plannen met haar.
  Deze schilder probeert dat te laten zien.
 • God had grote plannen met Maria! Hij heeft haar uitgekozen om de Moeder van zijn Zoon te worden. Daarom zie je op tekeningen van Maria meestal ook Jezus als kind.
 • Maria en Jezus zijn allebei heilig. Zij stralen de Liefde van God uit. Dat wordt getekend door een heiligenkroontje om hun hoofd. De kleuren geel en goud lijken op licht.
 • Maria wijst de mensen de weg naar Jezus. Doe maar wat Hij goed vindt, zegt Maria tegen ons. Zie je hoe ze naar Jezus wijst?
 • Maria is nu in de hemel. Zij is heiliger dan alle heiligen. Zij is de koningin van hemel en aarde. Je raadt het al: daarom is die kroon getekend!
 • Maria is koningin. Maar weet je wat nog belangrijker is? Maria is als een Moeder van alle mensen. Jezus heeft ons zijn eigen lieve mama gegeven. Maria houdt heel veel van al haar kinderen op aarde en wil ons graag helpen. Ook jou! Vraag haar maar om voor jou te bidden. Dat doe je in het Weesgegroet.
 • Maria wil graag dat wij ook in de hemel komen. Daarom vraagt zij ons om te bidden. De Rozenkrans is het sterkste gebed. Op veel tekeningen en bij veel beelden zie je Maria met een rozenkrans in haar hand.

Waarom Maria tekenen?

Heel veel schilders hebben Maria getekend. Om te laten zien waarom Maria zo belangrijk is voor ons.
Zoals je ziet, op veel verschillende manieren. Maar al deze tekeningen zijn door grote mensen gemaakt. Wij zijn juist benieuwd hoe kinderen Maria tekenen. Hoe ziet Maria er uit voor jou?
Kinderen bidden voor Kinderen is er voor kinderen! Daarom lijkt ons een mooie kindertekening van Maria met Jezus in het logo veel leuker. Zodra we tekeningen zien die hiervoor in aanmerking komen, bellen we deze kinderen meteen op. En natuurlijk gaan we kindertekeningen van Maria op onze site laten zien. Misschien ook wel die van jou!

Icoonworkshop

Alle tekeningen zijn door een jury bekeken. Voor de mooiste tekeningen in elke leeftijdscategorie waren nog extra prijzen:
Een dagje uit naar Maastricht samen met papa, mama en broertjes en zusjes.
Voor de prijswinnaars was er een workshop icoonschilderen in Den Bosch of een placemat met de eigen tekening erop.
Webpagina ter beschikking gesteld door Rkactiviteiten.nl / iMoose.nl / Wim Koopman