Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 19 t/m zaterdag 25 juli 2015    Evangelie van 2015-07-19
 titelTienerkamp 13-14 jaar Bisdom Rotterdam
beschrijving

Al ruim 30 jaar worden in het bisdom Rotterdam zomerkampen georganiseerd. Er zijn drie zomerkampen, voor verschillende leeftijden. Iedereen kan deelnemen. De kampen vinden allemaal plaats van 19 t/m 25 juli 2015.

De zomerkampen bieden een ontspannen, leuke en inspirerende week. Zeker voor jongeren die niet op vakantie kunnen.

De kampen worden gehouden op een mooie locatie in een prima omgeving. Er is veel aandacht voor ontspanning in sport, spel en activiteiten. Ook ons geloof krijgt aandacht.

De deelnemers komen uit het hele bisdom, zeg maar de provincie Zuid-Holland. Op kamp leer je nieuwe vrienden en vriendinnen kennen!

Heb je zin in een coole, gave, avontuurlijke en onvergetelijke vakantie?
De leiding is in handen van enthousiaste en vaardige mensen, onder wie jongeren, leraren en pastorale beroepskrachten.

Thema
We delen het katholieke geloof. Er is een dagopening en een dagsluiting. Tijdens de week is er een viering, die we samen voorbereiden. Ook in de werkvormen komt het geloof terug, aan de hand van het jaarthema. Dit jaar is dat ‘Vriend van God’ waarin de verhalen over Abraham tot leven komen.

Praktisch
De prijs voor het kamp dekt alle kosten: huisvesting, maaltijden, activiteiten.
Enthousiast geworden? Vul het inschrijfformulier in. Het enige wat je dan nog zelf moet doen is zorgen dat je op het kamp komt! Als je meegaat op het Tienerkamp of het Jongerenkamp, neem je je fiets mee.

Kinderkamp

  • jongens en meisjes
  • 8-12 jaar
  • Amerongen
  • € 120

We verblijven in een scoutinggebouw in een bosrijke omgeving. Er is op de dag veel afwisseling in activiteiten, zowel binnen als buiten. We doen allerlei spelen in en rond het bos, knutselen, spelen toneel, maken muziek.

Tijdens het kamp hoor je ieder bij een eigen groepje. Iedere dag bereidt een ander groepje de dagsluiting voor. Met hulp van de leiding beeld je een stukje uit het themaverhaal uit. Zo komt het verhaal van Abraham letterlijk tot leven.

Tienerkamp

  • jongens en meiden
  • 13 en 14 jaar
  • Vinkeveen
  • € 130

We verblijven in een scoutinggebouw in een bosrijke omgeving en we doen van alles: sport en spel, zwemmen, fietsen. Er is veel afwisseling in het programma, zodat er ook rustige momenten zijn om met elkaar iets te maken, toneel voor te bereiden, muziek te maken, te zingen en zo meer.

Ieder jaar organiseren we een bijzonder uitstapje. We gaan dan op bezoek bij bijvoorbeeld een verzorgingshuis of een daklozenopvang. Daar horen we hoe deze organisaties werken en helpen we een paar uur mee. Zo ontdek je hoe leuk het is om iets goeds te doen voor een ander.

Jongerenkamp

  • jongens en meiden
  • 15 - 17 jaar
  • Roosendaal
  • € 140

We verblijven in een scoutinggebouw in een bosrijke omgeving. We doen van alles: sport en spel, zwemmen, fietsen.

Er zijn ook rustige momenten, voor ontmoeting en bijvoorbeeld samen muziek maken, en even niets doen. En er is ruimte om een goed gesprek met elkaar te hebben.

Aan het einde van de week sluiten we af met een dageraadsviering. Die viering zetten we zelf in elkaar. Daarin komen alle mooie momenten van het kamp terug. Zoals de naam al zegt, vieren we dit als de zon opkomt. Een heel bijzondere sfeer geeft dat!

info

Fredi Timmermans
(010) 281 51 84
pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl/zomerkampen

organisatieBisdom Rotterdam
locatieScoutinggebouw
plaatsVinkeveen (Utrecht)
postcode36
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl