Vandaag is dinsdag 23 april
Sint Joris
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 17 mei 2015    Evangelie van 2015-05-17
begintijd10:30 uur
eindtijd15:00 uur
 titelGezinsdag O.L.Vrouw ter Nood Heiloo
beschrijving

Vanaf zondag 31 augustus 2014 t/m zondag 21 juni 2015, worden bij Onze Lieve Vrouw ter Nood, met een frequentie van een maand, 10 zondagen georganiseerd voor gezinnen die zich willen verdiepen in het katholieke geloof. Na de viering van de Heilige Eucharistie op de Bedevaartplaats en het gebruiken van een gezamenlijke warme maaltijd in het Missionair Centrum, worden en de ouders en de kinderen meegenomen in een op de leeftijdsgroep afgestemd eigentijds vormend programma, waarin voor de jeugd sport en spel worden gecombineerd met geloofseducatie. Om niveaugericht te kunnen werken, worden de volwassenen, tieners en kinderen, opgedeeld in leeftijdsgroepen van:

  • Volwassen: Geloofseducatie o.l.v. pater/zuster/rector
  • 0 - 3 jaar: Oppas, o.l.v. vrijwilligers
  • 4 - 7 jaar: Kindercatechese
  • 8 - 12 jaar: Geloofseducatie voor kinderen o.l.v. zuster
  • 13 - 17 jaar: Youth CaFE: Jonge tieners o.l.v. zuster

Het Missionair Centrum ‘Het Julianaklooster’ heeft met de vele ruimten de mogelijkheid om groepsgewijs onderricht te geven en aan ouders en aan kinderen en tieners. Dit is mede mogelijk, daar het Missionair Centrum beschikt over drie daartoe opgeleide religieuzen, een pater, een rector en vrijwilligers die op de allerkleinsten kunnen passen.

Sport en spelprogramma voor de kinderen en de tieners
Voor de kinderen en de tieners wordt met de vele sport- en spelmogelijkheden waarover het Centrum beschikt een koppeling gemaakt vanuit de ervaring die de kinderen opdoen in sport en spel, naar het geloof waarin zij gevormd worden. Zo wordt bijvoorbeeld vanuit de ervaring van teamgeest tijdens voetbal / volleybal / tafeltennis / tafelvoetbal / touwtrekken, enz. - een koppeling gemaakt naar de Heilige Geest die ons samenbrengt en ons sterkt om te strijden voor al wat goed is. Velen varianten zijn in deze mogelijk. Een van de varianten die steeds weer met veel enthousiasme ontvangen wordt bij de tieners is geïnstrueerd handboogschieten op een doelschijf, gekoppeld aan een catechese over het doel van het leven en de noodzaak van begeleiding en instructies daarbij. Het Missionair Centrum beschikt hiertoe over een eigen handboogschietbaan en een daartoe opgeleide instructeur.

CaFe voor ouders en volwassenen
Wat betreft de inhoudelijke leidraad voor de bijeenkomsten, zowel die van de ouders als die van de kinderen en de tieners, gaan wij uit van een bestaand catechetisch programma, de zgn. CaFE-cursus deel 1, waarbij de afkorting CaFE staat voor Catholic Faith Exploration / Het katholieke Geloof verkennen. De CaFE-cursus is een eigentijds educatief programma, waarin aan de hand van videomaterialen in een ontspannen sfeer volwassenen op laagdrempelige en ontspannende wijze worden gevoed in hun verlangen naar de elementaire kennis van het geloof. Tijdens de middag zijn er mogelijkheden met elkaar in gesprek te gaan en wordt het onderwerp m.b.v. een aanvullende lezing ook verder uitgediept.

Data Gezinsdagen
De Gezinsdagen worden gehouden op de volgende tien zondagen:

  • 31 augustus 2014
  • 05 oktober 2014
  • 02 november 2014
  • 14 december 2014
  • 18 januari 2015
  • 15 februari 2015
  • 15 maart 2015
  • 19 april 2015
  • 17 mei 2015
  • 21 juni 2015

Programma Gezinsdagen
Het dagprogramma ziet er als volgt uit (sommige tijden bij benadering):

  • 10:30 uur: Eucharistieviering met kindernevendienst en oppas in de Bedevaartkapel (de eucharistieviering kan natuurlijk ook in de eigen parochie worden gevolgd.)
  • 12:00 uur: Warme maaltijd in het Missionair Centrum (voormalig Julianaklooster)
  • 13:00 uur: Educatief programma voor alle deelnemers in de verschillende groepen.
  • 14:30 uur: Korte, gezamenlijke afsluitende gebedsviering in de voormalige kloosterkapel.

Kosten Gezinsdagen
Om te voorkomen dat, zeker in deze tijd, eventuele kosten een belemmering zouden kunnen zijn om naar de Gezinsdagen te komen, zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Wel is er de gelegenheid om anoniem een vrijwillige bijdrage te leveren in een daarvoor bestemde collectebus.

Aanmelding Gezinsdagen
Voor aanmelding of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen per e-mail.

info

familiedagen@olvternood.nl
www.olvternood.nl

locatieO.L.Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl