Vandaag is woensdag 15 mei
Gezinsdag
 

categorie categorie Cursus
cursus
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 21 t/m zondag 23 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-21
begintijd18:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelCursus Theologie van het Lichaam II
beschrijving

In de Brusselse gemeente Jette wordt van 1 tot 3 april in het klooster van de broeders van St. Jan het eerste deel van een cursus ‘Theologie van het Lichaam’ gegeven, speciaal gericht aan jongeren van 18 jaar en ouder, waaronder studenten geneeskunde.

Deze ‘theologie van het lichaam’ is een reeks onderrichten over de menselijke liefde en seksualiteit, ontwikkeld door paus Johannes Paulus II en uitgesproken tijdens een 130-tal audiënties in Rome, van 1979 tot 1984, en wordt wel gezien als hét antwoord van de Kerk op de ‘seksuele revolutie’ van de jaren zestig en zeventig.

Nog dit jaar verschijnt deze omvangrijke catechese in het Nederlands in boekvorm bij uitgeverij Betsaida in ’s-Hertogenbosch (Nederland). Een tweede deel van deze cursus volgt van 21 t/m 23 oktober van dit jaar op dezelfde plaats.

Theologie van het Lichaam
Wie voor het eerst de term ‘Theologie van het Lichaam’ hoort, zal wellicht zijn wenkbrauwen fronsend optrekken. Het lijkt een tegenstrijdigheid, maar blijkt een verrassende schat in zich te dragen over de mens in relatie tot God en tot elkaar en over de betekenis van de seksualiteit binnen Gods schepping. God is liefde en wij zijn naar Gods beeld en gelijkenis geschapen. We zijn dus geroepen om Gods liefde in deze wereld zichtbaar te maken. Daarin speelt het lichaam volgens de christelijke visie op de mens een cruciale rol. Het lichaam van de mens heeft een ‘huwelijkse’ of ‘echtelijke’ betekenis, leert paus Johannes Paulus II ons in zijn ‘Theologie van het Lichaam’. Wij zijn als man en vrouw naar Gods beeld geschapen. In de seksualiteit heeft God de betekenis gelegd om liefde uit te drukken en zichtbaar te maken, een liefde zoals door God bedoeld: vrij, totaal, trouw en vruchtbaar; een liefde die zichzelf durft te geven aan de ander.

Luc Simons
Al geruime tijd vinden in Nederland op diverse locaties cursussen plaats over de Theologie van het Lichaam, gegeven door Luc Simons, priester van het bisdom Roermond. Nu kom hij ook naar België voor een cursus in twee delen in Brussel-Jette.

Waar?
Magdalenaklooster, Jetselaan 225, 1090 Jette (Brussel)

Wanneer?
Van vrijdag 1 april om 18u tot zondag 3 april om 14u

Kosten:

  • Volpensioen en overnachting weekend: € 68 (studenten € 50)
    met Maaltijden (middag & avond): € 36 (studenten € 28)
    met meegebrachte picknick (middag & avond) en € 4 – koffie en thee voorzien
  • Plus vrijwillige bijdrage voor de spreker

info

Michèle Hubin
02 / 465 99 92 of 0495 / 413 722
theologievanhetlichaam@gmail.com

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieMagdalenaklooster, Jetselaan 225
plaatsJette (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl