Vandaag is zondag 19 mei
1e Pinksterdag
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 7 juli 2019    Evangelie van 2019-07-07
begintijd10:00 uur
 titelOpenluchtmis bij St. Goar
beschrijving

Een van de meest indrukwekkende missen ieder jaar weer opnieuw is de Openluchtmis bij de kapel van St. Goar, Moleneind 9 te Meerlo.

Komende zondag 7 juli is het weer zover. Dan willen we bij de kapel weer de H. Mis om 10.30 uur gaan vieren. Juist zo samen de H. Mis vieren midden in het bos, met de schoonheid van Gods schepping om ons heen onder de klanken van de fanfare is gewoon geweldig. Ieder jaar weer opnieuw doet het mij wat. En niet alleen mij, maar ook alle andere mensen die daar samen komen. Graag wil ik u ook uitnodigen om het dit jaar mee te maken.

Om 10.00 uur zal de fanfare vanaf de kerk in processie naar de kapel treken. U kunt achter hen aan of op eigen gelegenheid daarheen gaan. De route van de processie loopt via de Hoofdstraat, de Holstraat en de Postbaan naar de kapel.

Voor hen die niet met de processie mee kunnen gaan is er op de toegangsweg parkeerplaats. Helaas is er niet voor iedereen ter plaatse een zitplaats. Natuurlijk is het mogelijk dat u een eigen stoel meeneemt of een deken om op te zitten. Bij slecht weer, wat we niet hopen, zal de H. Mis gewoon in de kerk zijn.

Om de H. Mis buiten bij zijn kapel te doen past wel bij de heilige. Hij heeft toch als een kluizenaar toch zeer veel buiten en verbonden met Gods schepping geleefd. En dat was voor hem ook voldoende. Misschien mogen wij ook eens wat meer genieten van Gods schepping.

Kinderwoorddienst
Tijdens de Openluchtmis bij de St. Goarkapel is er ook dit jaar weer een kindernevendienst, ook wanneer het bij slecht weer binnen mocht zijn, willen we met de kinderen stil staan bij deze heilige, maar ook bij de viering van de H. Mis en dat God iedereen wil helpen. Ook kinderen buiten Meerlo zijn van harte uitgenodigd om er bij aanwezig te zijn!

info

(0478) 69 12 17
ruud.verheggen@home.nl
Facebook.com/parochiemeerlo

locatieKapel van St. Goar
plaatsMeerlo (Limburg)
postcode58
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl