Vandaag is maandag 13 mei
Sint Servatius
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 1 december 2019    Evangelie van 2019-12-01
(1e zondag vd Advent - Levavi)
begintijd14:30 uur
 titelInstallatie Mgr. De Jong als pastoor
beschrijving

Zondag 1 december 2019 vindt de installatie plaats van Mgr. Dr. Everard de Jong als pastoor van de parochiefederatie Maastricht-Oost. Worden pastoors doorgaans geïnstalleerd door de plaatselijke deken, de installatie van pastoor De Jong wordt verricht door bisschop Harrie Smeets. De plechtigheid in de Sint Petrus’ Bandenkerk in Heer begint om 14.30 uur. Aansluitend is een receptie in de Harmoniezaal aan de Burg. Cortenstraat 7, eveneens in Heer.

Mgr. De Jong, die hulpbisschop blijft, is door bisschop Smeets per 1 december benoemd tot parttime pastoor van de vijf tot deze federatie behorende parochies: Amby, De Heeg, Heer, Heugem en Scharn. Hij gaat tevens de mogelijkheden onderzoeken om in Maastricht een Centrum voor Geloof en Wetenschap op te zetten. Om zijn nieuwe opdracht goed te kunnen uitvoeren, verhuist Mgr. De Jong begin januari van Roermond naar de pastorie van Scharn.

Naast de nieuwe taken in Maastricht blijft Mgr. De Jong voor de helft van zijn tijd actief als hulpbisschop van het bisdom Roermond. Hij blijft lid van de bisdomstaf en vicaris-generaal voor pastorale zaken en onderwijs. Vanuit zijn nieuwe standplaats in Maastricht zal Mgr. De Jong zich onverminderd inspannen voor evangelisatie en parochievernieuwing. Ook zijn landelijke portefeuilles als bisschopreferent voor categoriaal pastoraat (zorg en justitie), studentenpastoraat en de stichting Thomas More blijft Mgr. De Jong behartigen.

info

www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieSint Petrus Bandenkerk, Dorpstraat 78
plaatsHeer (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl