Vandaag is zondag 19 mei
1e Pinksterdag
 

categorie categorie Cursus
cursus
wanneermaandag 11 mei 2020    Evangelie van 2020-05-11
(Sint Mamertus)
begintijd19:30 uur
eindtijd21:00 uur
 titelOnline Alpha cursus OLV ter Nood
beschrijving

Op maandagavond 11 mei begint het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood met een online Alpha-cursus. U heeft misschien altijd al gedacht: ik zou wel wat meer van het christelijk/ katholiek geloof willen weten. Alpha bestaat uit circa 10 interactieve bijeenkomsten* waarin je open kunt praten over de basis van het geloof. Het is gratis, gezellig en inspirerend!

Normaal begint een Alpha met een gezellige maaltijd, dat gaat nu helaas niet, maar we beginnen nu elke avond met elkaar eerst even wat te ontmoeten via Zoom. Dan volgt er een filmpje over het geloof: Wie is Jezus? Wat is geloven? Hoe kan je bidden? Hoe lees je de Bijbel? Etc. En vervolgens zullen we hier via Zoom in een groepje van ca. 6-8 personen over uitwisselen.

Bij Alpha kan iedereen op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk! Er zijn geen kosten aan verbonden, alleen benodigd is een computer, laptop of tablet waarmee u op internet kan. Elke avond is van 19.30 tot ca. 21.00 uur.

Meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 280.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. En nu dus ook online!

Geeft u op via jcjdewit@gmail.com of bel met rector Jeroen 06-40125490

U zult er zeker geen spijt van hebben!

(* We hebben nu 7 maandagavonden gepland van 11 mei tot eind juni. Mocht deze groep te groot worden dan zullen we ook een groep op de donderdagavond beginnen)

info

Rector Jeroen de Wit
(06) 40 125 490
jcjdewit@gmail.com
www.olvternood.nl

locatieOnline
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl