Vandaag is dinsdag 30 april  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 27 december 2020 t/m vrijdag 1 januari 2021    Evangelie van 2020-12-27
(Heilige Familie)
 titelOnline Taize-bijeenkomst
beschrijving

Het zal dit jaar 2020, de allereerste keer zijn dat de Europese Jongerenontmoeting van Taizé online wordt gehouden. Dit is 10 jaar na de grote Europese Jongerenontmoeting van Taizé in Rotterdam. Hierbij zullen jongeren over de gehele wereld dit event online kunnen volgen.

In de zomer van 2020 -het jaar dat gekenmerkt wordt door de Covid-19-pandemie- werd bekendgemaakt dat de in Turijn (Noord Italië) geplande bijeenkomst, zou moeten worden uitgesteld. Besloten werd de afgelaste ontmoeting te vertalen naar een virtuele ontmoeting. Een volledig online-programma waaraan jongeren van over de hele wereld kunnen deelnemen met onder meer gemeenschappelijke gebeden, workshops en bijbelinleidingen.

De titel van een tekst die broeder Alois voor deze gelegenheid schreef is tevens het thema van deze 43e Europese Ontmoeting Taizé: “Hoop houden in goede en slechte tijden - Een boodschap voor 2021”.

Het volledige programma voor de Europese Ontmoeting Taizé 2020 Online is beschikbaar op www.taize.fr/en_article29837.html en bevat onder meer een workshop onder leiding van de wereldgezondheidsdeskundige Dr. Christoph Benn over het onderwerp “Moving from competition to cooperation: the challenges to public health in the time of COVID-19.”

Jongeren tussen de 18 en 30 jaar kunnen zich vóór 20 december online registreren op de site: www.taize.fr/en_article29342.html voor actieve deelname aan de online gespreksgroepen en zullen ook vragen kunnen stellen aan de diverse sprekers.

Hoogtepunten van het programma, waaronder de gemeenschappelijke gebeden en workshops, zijn voor iedereen te volgen.

info

www.taize.fr

locatieOnline
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl