Vandaag is donderdag 2 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 15 augustus 2021    Evangelie van 2021-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
begintijd08:15 uur
 titelJeroensommegang Noordwijk
beschrijving

De jaarlijkse Jeroensommegang wordt gehouden op zondag 15 augustus 2021.

De Jeroensommegang is een stille tocht van ongeveer anderhalf uur langs de vijf “heilige bruggen”. Ook de beide Jeroenskerken en het Jeroensveld op landgoed Calorama worden bezocht. Op deze plek is in 856 de priester Jeroen door de Vikingen onthoofd.

De Jeroensommegang wordt georganiseerd door de beide RK parochies in Noordwijk samen met de Protestantse Gemeente Noordwijk. Na afloop van de stille tocht is de mogelijkheid om, aanvang 10.00 uur, aan de eucharistieviering respectievelijk dienst in een van de Jeroens deel te nemen.

Om 8.15 uur start de Jeroensommegang op het Lindenplein. Coronamaatregelen zijn van kracht. Daarom graag vooraf aanmelden bij het secretariaat van parochiekern St. Jeroen en Maria ter Zee of het secretariaat van PKN Noordwijk. Het kan ook kort voor aanvang.

info

(071) 36 12 590
sintjeroen@parochiesintmaarten.nl
www.parochiesintmaarten.nl

locatieLindenplein
plaatsNoordwijk (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl