Vandaag is vrijdag 29 maart
Goede Vrijdag
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 5 september 2021    Evangelie van 2021-09-05
begintijd10:00 uur
 titelJubileumviering 100 jaar Legioen van Maria
beschrijving

Officieel is het Legioen  van Maria gesticht door Frank Duff op7 september 1921 te Dublin, de vooravond van Maria Geboorte.

Onze grote pionier, destijds kapelaan Jac. Frijns, heeft ons praesidium gesticht op 24 mei 1944 in kamp Amersfoort onder zeer bizarre omstandigheden, dat later door hem naar Meezenbroek – Hrl. werd verplaatst.

Het ontstaan van ons praesidium is een historisch gebeuren, zoals er hier in NL. geen ander heeft doorgemaakt.

Onze grote dankbaarheid en vreugde aan God en Moeder Maria willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom nodigen wij alle legionairen, biddende leden, oud actieve leden en onze vrienden met een hart voor Maria uit om dit samen met ons  te vieren.

Op zondag 5 september 2021 zal er een pontificale H.Mis zijn om 10.00 uur in de H. Hart van Jezuskerk, Meezenbroekerweg 114 te Schandelen - Heerlen. Hoofdcelebrant is Mgr. Everard de Jong.

U bent allen van harte welkom. De koffie staat klaar!

info

www.legioenvanmaria.nl

locatieHeilig Hart van Jezuskerk, Meezenbroekerweg 114
plaatsHeerlen (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl