Vandaag is zondag 28 april  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 9 oktober 2021    Evangelie van 2021-10-09
begintijd14:30 uur
 titelViering voor zieken en gehandicapten
beschrijving

Op 9 en 10 oktober 2021 viert de Basiliek van Maastricht het feest van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee.

Zaterdag 9 oktober
Op zaterdag 9 oktober wordt de parochiële voetpelgrimage gehouden met het thema ‘Jozef, het vaderlijke hart naast Maria’. De voettocht begint om 9.15 uur in de kapel Sterre der Zee van Winthagen (Voerendaal) en komt aan in de kapel van de Sterre der Zee in Maastricht rond 17.00 uur. Daarna is een ontvangst in de parochiezaal of kruisgang.

Zaterdag 9 oktober
Eveneens op zaterdag 9 oktober is een viering voor zieken en gehandicapten in de Basiliek met Grote Bidweg om 14.30 uur. Deze viering wordt in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim georganiseerd b.g.v. 100 jaar Limburgse Bedevaarten. Als de omstandigheden het toelaten, zullen wij met een kaarsjesprocessie (zoals in Lourdes) achter het genadebeeld van de Sterre der Zee de aloude Bidweg lopen. De mensen die niet mobiel genoeg zijn, zullen in de Basiliek ‘zittend’ de Bidweg gaan. Na terugkeer in de Basiliek is de zegen met het Allerheiligste van de zieken en gehandicapten.

Zondag 10 oktober
Op zondag 10 oktober is om 11.00 uur de pontificale hoogmis met Mgr. Delville, bisschop van Luik, met het genadebeeld van de Sterre der Zee. Aansluitend is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de kruisgang en de pandhof.

info

(043) 321 46 94
info@parochiesintpieter.nl
www.parochiesintpieter.nl

locatieBasiliek, Onze Lieve Vrouweplein 7
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl