Vandaag is zaterdag 4 mei
Nationale dodenherdenking
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Huis voor de Pelgrim

Huis voor de Pelgrim

Website E-mail

Raadhuisplein 1
6226 GN Maastricht

(043) 321 57 15

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 13 november 2021    Evangelie van 2021-11-13
begintijd11:00 uur
 titelReunie /feest vrijwilligers Huis vd Pelgrim
beschrijving

Maastrichtenaar Sjang Maassen nam in 1921 het initiatief om met een groep van 421 pelgrims met de trein op bedevaart naar Lourdes te gaan. Dat was het begin van de ‘Limburgse Bedevaart’, die nu onder de naam Huis voor de Pelgrim haar honderdjarig bestaan viert. Op woensdag 3 november is er een jubileumsymposium in Wittem en op zaterdag 13 november een feestdag met honderden vrijwilligers in Roermond.

Symposium 3 november
Op woensdag 3 november wordt het honderdjarig jubileum Limburgse Bedevaart - Huis voor de Pelgrim gevierd met een symposium over de toekomst van katholieke bedevaarten. Sprekers zijn de bijbelwetenschappers Roderick van Attekum en Hans Tercic, de Vlaamse hoogleraar volksdevotie Hans Geybels en pastoraal-directeur Ed Smeets van het Huis voor de Pelgrim. Zij belichten ieder een ander aspect van bedevaarten in de 21e eeuw.

Reünie 13 november
Op zaterdag 13 november is er in Roermond een feestdag annex reünie voor vrijwilligers en oud-vrijwilligers van de Limburgse Bedevaart/Huis voor de Pelgrim. Om 11.00 uur is er een eucharistieviering in de Munsterkerk, die opgedragen wordt hulpbisschop Everard de Jong van Roermond. Aansluitend is er een feestelijke bijeenkomst voor genodigden in TheaterHotel De Oranjerie.

info

huisvoordepelgrim.nl/nieuws/nieuwsmap/honderd-jaar-pelgrimeren

organisatieHuis voor de Pelgrim
locatieMunsterkerk, Munsterplein 12 en Theaterhotel De Oranjerie
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl