Vandaag is donderdag 23 mei  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerwoensdag 23 maart 2022    Evangelie van 2022-03-23
begintijd20:00 uur
 titelMaria Magdalena: een spirituele reis
beschrijving

Cappella Pratensis houdt drie evenementen rondom Maria Magdalena.

Met het aanbreken van 2022 zijn we aangekomen in het derde jaar van het vijfjarenproject rond de Bossche Koorboeken. Tegelijk lanceren we daarmee met trots de derde CD uit de vijfdelige reeks The Den Bosch Choirbooks: Apostola apostolorum.

Het nieuwe album is geheel gewijd aan Maria Magdalena. Centraal staat de vijfstemmige Missa de Sancta Maria Magdalena van Nicolas Champion, een waar meesterwerk uit de Renaissance!

Toegevoegde teksten in het tenorgedeelte van deze mis volgen de spirituele reis van Maria Magdalena, die “Apostel van de Apostelen” wordt genoemd vanwege haar sleutelrol in het verlossingsverhaal van het evangelie.

Het concert wordt ingeleid door de Amerikaanse musicologe prof. M. Jennifer Bloxam.

Data

  • Woensdag 23 maart 2022 - 20.00 uur - Jheronimus Bosch Art Center Den Bosch
  • Donderdag 24 maart 2022 - 20.00 uur - De Waalse Kerk Amsterdam
  • Vrijdag 25 maart 2022 - 20.00 uur - Grote Kerk Breda

info

eventix.shop/j52s9tjy

locatieJheronimus Bosch Art Center, Jeroen Boschplein 2
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl