Vandaag is zaterdag 18 mei  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerwoensdag 20 april 2022    Evangelie van 2022-04-20
begintijd19:30 uur
eindtijd22:00 uur
 titelGesprek over Synodale Kerk
beschrijving

In oktober 2021 is het proces gestart waarbij Paus Franciscus alle gelovigen uitnodigt om in gesprek te gaan rondom onze ervaringen hoe wij als kerk samen onderweg zijn en te ontdekken welke weg de Heilige Geest met de Kerk wil gaan. Deze gesprekken met en onder de gelovigen wereldwijd, het zogenoemd ‘synodaal proces’, vinden plaats ter voorbereiding op de bisschoppensynode die in 2023 wordt gehouden in Rome.

Deze uitnodiging van de paus willen we gestalte geven door op woensdagavond 20 april samen te komen rondom de drie kernwoorden van de synode: gemeenschap, participatie en zending.

Mgr. dr. Gerard de Korte heeft een column geschreven met de titel ‘Luisteren naar wat Gods Geest zegt’. Hierin kunt u o.a. meer lezen over de drie kernwoorden, het is te vinden via deze link:

Broeder Jan ter Maat ofm en plebaan Vincent Blom zullen op deze avond een inleiding verzorgen waarna we in groepen in gesprek gaan waarbij de drie kernwoorden van de synode centraal staan.

De avond vindt plaats op woensdagavond 20 april van 19.30 tot 22.00 uur in het Franciscushuis van Stadsklooster San Damiano, Van der Does de Willeboissingel 11 te ’s-Hertogenbosch.

U kunt zich voor deze avond aanmelden door een mail te sturen naar: secretariaat@sintjandenbosch.nl of te bellen op maandag, dinsdag of donderdag tussen 9.30 en 12.30 uur naar telefoonnummer: (073) 613 03 14.

We hopen u te ontmoeten op 20 april!

info

(073) 613 03 14 (ma/di/do 9.30-12.30 uur)
secretariaat@sintjandenbosch.nl

locatieFranciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl