Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 21 september 2022    Evangelie van 2022-09-21
begintijd12:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelStudiedag Onderwijs - School en parochie
beschrijving

Bisdom Den Bosch organiseert op woensdag 21 september 2022 een studiedag over de ontwikkelingen in onderwijs, maatschappij en Kerk, school en parochie.

We kunnen gerust stellen dat, door ontwikkelingen in onderwijs, maatschappij en Kerk, school en parochie elkaar vaak uit het oog zijn verloren. Het is eerder vanzelfsprekend dat er geen contact is tussen school en parochie. Dat is enerzijds jammer, anderzijds betekent het dat er misschien weer ruimte is om het contact opnieuw aan te gaan.

Is er ruimte om de verstandhouding opnieuw vorm te geven? We zijn hoopvol, en vermoeden van wel. We denken dat het tijd is voor een nieuw verhaal! Graag nodigen wij u uit voor een studiedag met dit onderwerp.

Tijdens deze middag willen we nieuwe mogelijkheden onderzoeken, die door school en parochie van harte omarmd kunnen worden.

We laten ons daarbij inspireren door Hans Geybels. Hij doceert Kerk, geloof en media aan de  KU Leuven Daarnaast is hij gedelegeerd bestuurder van het christelijk impulsforum Logia. Hij is op weg met enkele schooldirecteuren rond de christelijke identiteit van de school. Kun je samen evangelieverhalen lezen, er handen en voeten aan geven op school, en dit met elkaar delen, keer op keer? Kun je met leerlingen die extra mijl gaan?

Jos van Zutphen reageert op het betoog van Hans Geybels. Hij zal aangeven welke mogelijkheden hij ziet in de Nederlandse situatie. Jos van Zutphen is directeur (RDO) en ontwerper van Speelleercentrum De Wijde Wereld in Uden.

Programma
12.00 uur - Ontvangst met een broodje
12.30 uur - Start met inleiding Hans Geybels
Reactie Jos van Zutphen en discussie met deelnemers
14.00 uur - Interactieve verwerking
15.00 uur - Uitwisseling en ‘next step’
15.30 uur - Sluiting

Locatie
Sint Janscentrum - Papenhulst 4 - 5211 LC ‘s-Hertogenbosch

We nodigen binnen de scholen met name bestuurders en directieleden uit, met een hart voor geloven. Van parochies nodigen we diegenen uit met een hart voor de school.

Deze studiedag wordt georganiseerd door de afdeling ‘Familiepastoraat’ van het bisdom van ’s-Hertogenbosch, in samenwerking met diaken Bart Jansen, bisschoppelijk gedelegeerde voor onderwijs van ditzelfde bisdom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
familiepastoraat@bisdomdenbosch.nl

Graag aanmelden vóór vrijdag 16 september 2022, via
aanmelding@bisdomdenbosch.nl

info

familiepastoraat@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieSint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl