Vandaag is zondag 19 mei
1e Pinksterdag
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 7 mei 2022    Evangelie van 2022-05-07
begintijd19:00 uur
 titelHerdenking soldaat Johan Schomaker
beschrijving

Op zaterdag 7 mei 2022 om 19.00 uur wordt in de rooms-katholieke Antoniuskerk in Musselkanaal een herdenkingsdienst gehouden van de op 10 mei 1940 gesneuvelde Nederlandse militair Johan Schomaker.

Aansluitend is er op de begraafplaats bij de kerk een korte plechtige ceremonie bij de laatste rustplaats van Schomaker. Na het spelen van de Last Post op de begraafplaats wordt door de zoon van Johan Schomaker, Anton Schomaker, bij het oorlogsgraf een plaquette onthult. Op het herdenkingsplaatje staat een foto en een tekst met QR-code met beschrijving over het noodlottige einde van Johan Schomaker tijdens de inval van het Duitse leger in 1940 van Nederland. Door familieleden en schoolkinderen worden er kransen bij het graf gelegd.

Na afloop is er nog koffiedrinken in het Parochiehuis.

info

Anno Smit
(0599) 41 30 35
info@antoniusparochiemusselkanaal.nl
www.antoniusparochiemusselkanaal.nl

locatieH. Antonius van Paduakerk, Sluisstraat 78
plaatsMusselkanaal (Groningen)
postcode95
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl