Vandaag is donderdag 2 mei  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 17 juli 2022    Evangelie van 2022-07-17
 titelSint Odiliafeest - Priorij Thabor
beschrijving

De derde zondag van juli, dit jaar op 17 juli, staat in St. Odiliënberg weer in het teken van de heilige aan wie ons mooie dorp aan de roer haar naam dankt.

Zoals gebruikelijk is er die dag om 09.30 uur weer een feestelijke H.Mis, waarna niet alleen de gelegenheid bestaat de relieken van deze heilige te vereren, maar er ook een persoonlijk zegening mee te ontvangen.

Ook na het speciale St. Odilialof, dat die dag om 15.00 uur met medewerking van de St. Ambrosiusbroederschap wordt gehouden, bestaat daartoe de gelegenheid.

Om 17.00 uur wordt de dag afgesloten met de gezongen Vespers.

Rondleiding
Er zijn die dag een drietal rondleidingen van ca. twintig minuten in de basiliek en in de Mariakapel voorzien, ’s morgens om 11.00 uur en om 16.00 uur. Om 14.00 uur staat er in de basiliek nog een speciale rondleiding ‘voor dummies’ op het programma: over heiligen, relieken en hun verering.

Basiliek geopend voor gebed en bezoek
Van 09.00 tot 17.30 uur is de basiliek sowieso open voor gebed en bezichtiging. Viel de viering St. Odiliazondag vorig jaar letterlijk en figuurlijk in het (hoge) water, dit jaar hopen wij de schade weer in te kunnen halen, door vele pelgrims naar de H. Odilia te lokken om haar samen met ons aan te roepen. Dat kan beslist geen kwaad, niet alleen als je met oogziekten en andere kwalen geconfronteerd wordt, maar ook als je ziet wat er in de wereld om ons heen en in onze samenleving allemaal aan de hand is.

info

priorijthabor.blogspot.com/2022/07/st-odiliafeest-derde-zondag-van-juli-17.html

locatieBasiliek van de HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus, Kerkplein 15
plaatsSint Odiliënberg (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl