Vandaag is dinsdag 16 april
Verjaardag paus Benedictus XVI
 

categorie categorie gebed
gebed
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 14 september 2022    Evangelie van 2022-09-14
(Kruisverheffing)
begintijd10:00 uur
 titelGebed voor vrede in Oekraïne - Groningen
beschrijving

De Raad voor de Europese Bis­schop­pen­con­fe­ren­ties (CCEE) roept op tot een dag van gebed voor vrede in Oekraïne in heel Europa. Alle Neder­landse bis­dom­men nemen deel aan dit gebed op woens­dag 14 sep­tem­ber. Op deze manier wil de Rooms-Katho­lie­ke Kerk in Europa haar nabij­heid en soli­da­ri­teit met de Oekraïners tot uitdruk­king wil brengen.

Ook in de Vasten­tijd werd door CCEE gebed gevraagd, voor vrede in Oekraïne en toen ook voor alle slacht­of­fers van de Covid-19 pandemie. CCEE wil opnieuw soli­da­ri­teit tonen met het land dat nu al vele maan­den geteisterd wordt door de oorlog. Dit keer met één ge­za­men­lijke dag van gebed. Op woens­dag 14 sep­tem­ber viert de Kerk het feest van de Kruisverhef­fing, een feest dat op bij­zon­der plech­tige wijze wordt gevierd in de Oosterse ritus. CCEE vraagt naast gemeen­schap­pe­lijk gebed op 14 sep­tem­ber ook om gelegen­heid voor de stille aanbid­ding van het Heilig Sacra­ment.

Gebeds­mo­menten

Op 14 sep­tem­ber wordt er in Neder­land verspreid over de dag in alle bis­dom­men gebe­den:

  • Bisdom Haar­lem-Am­ster­dam
    Eucha­ris­tie­vie­ring om 12.30 uur in de St. Nicolaas­basi­liek in Am­ster­dam. Aan­slui­tend tot 16.00 uur aanbid­ding van het H. Sacra­ment. Deze wordt vanaf 15.45 uur af­ge­slo­ten met het bid­den van de rozen­krans.
  • Bisdom ’s -Hertogen­bosch
    Gebeds­mo­ment voor de vrede in Oekraïne tij­dens de Eucha­ris­tie­vie­ring om 8.30 uur in de St. Jans­kathe­draal in Den Bosch, met aan­slui­tend aanbid­ding van het H. Sacra­ment.
  • Bisdom Breda
    Om 10.00 uur een dio­ce­sane eucha­ris­tie­vie­ring in de St. Gertrudis­kerk op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Aan­slui­tend aanbid­ding van het H. Sacra­ment. Ver­vol­gens wor­den om 12.00 uur op de Grote Markt vredesduiven los­ge­la­ten.
  • Bisdom Gro­nin­gen-Leeu­war­den
    Gebeds­mo­ment voor de vrede in Oekraïne tij­dens de Eucha­ris­tie­vie­ring in de Sint-Jozef­kathe­draal in Gro­nin­gen om 12.30 uur.
  • Bisdom Roermond
    Het bisdom Roermond houdt op 14 sep­tem­ber een aanbid­dings­dag, verspreid over ver­schil­lende pa­ro­chies.
  • Aarts­bis­dom Utrecht
    Om 19.00 uur H. Mis in de St. Catharina­kathe­draal te Utrecht, met aan­slui­tend stille aanbid­ding van het H. Sacra­ment voor de vrede voor Oekraïne.
  • Bisdom Rotter­dam
    Om 19.00 uur stille aanbid­ding van het H. Sacra­ment met aan­slui­tend een Eucha­ris­tie­vie­ring in de Basiliek van de H. Liduina en Onze Lieve Vrouw van de Rozen­krans in Schie­dam.

info
organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieSint Jozef­kathe­draal, Radesingel 4
plaatsGroningen (Groningen)
postcode97
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl