Vandaag is vrijdag 19 april
Heilige Leo
 

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf woensdag 14 september 2022    Evangelie van 2022-09-14
(Kruisverheffing)
begintijd20:00 uur
 titelHet RK-geloof: lerend ontdekken
beschrijving

Je bent nieuwsgierig naar het rooms-katholieke geloof of je overweegt om deel te worden van de RK-kerk. Maar wat houdt dit geloof nu eigenlijk in? Hoe verhoudt het zich tot ons eigen leven? Welke kracht of invulling kan het geven?

In een kleine groep gaan we samen lerend ontdekkend op pad aan de hand van het boek ‘De geloofsbelijdenis van de kerk: katholieke kathechismus voor volwassenen’. Een greep uit de onderwerpen: bidden, de sacramenten, de drie-eenheid, de rituelen rond Kerst, Pasen en Pinksteren, de cyclus van het liturgisch jaar.

De ca. 14 bijeenkomsten zijn studieus van aard en er zit altijd voorbereidend huiswerk aan vast. De bijeenkomsten bouwen inhoudelijk op en alleen t/m oktober kan worden Er wordt geen bijzondere voorkennis gevraagd, enkel een onderzoekende open houding om te ontdekken wat de kern is van het katholieke geloof.

info

kloostertuinrotterdam.nl/2022/09/01/het-rk-geloof-lerend-ontdekken

locatieCitykerk Het Steiger, Sint Dominicus, 1e Nieuwstraathof 2
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl