Vandaag is donderdag 2 mei  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 18 september 2022    Evangelie van 2022-09-18
begintijd11:00 uur
eindtijd13:00 uur
 titel130 jaar Hildegardiskerk Rotterdam-Noord
beschrijving

Op zondag 18 september 2022 viert de H.Hildegardiskerk in Rotterdam-Noord haar 130-jarig jubileum.

De H.Hildegardiskerk is een neogotische kruiskerk met zijn imposante pilaren, marmeren hoogaltaar, glas-in-lood ramen, statige beelden en de zo kenmerkende kruiswegstaties. Hier zijn generaties lang mensen gedoopt, getrouwd, uit handen gegeven. Hier is het geloof beleden, gevierd, hier is gedankt, gevloekt, gebeden met of zonder woorden. Een toevluchtsoord waar mensen steun zochten bij God en bij elkaar, in tijden van vreugde en verdriet, van oorlog en vrede.

Het is tevens de schatkamer van 130 jaar liturgische geschiedenis in het Oude Noorden van Rotterdam. Onze eigen “Oude Dame” zoals de kerk ook wel liefdevol wordt genoemd, een zo kenmerkend gebouw aan het eind van de Blommersdijkselaan. Dit wordt ook zichtbaar in het jubileumboek dat in maart verscheen en dat nog steeds verkrijgbaar is. Hoe u dit kunt bestellen kunt u vinden op de website. Het is een stukje historie samengevat in foto’s, tekeningen en verhalen van parochianen, waar we met dankbaarheid en respect kennis van mogen nemen.

Want we kunnen vandaag niet begrijpen zonder gisteren, we kunnen morgen alleen maar vormgeven vanuit vandaag. Tijdens een feestelijke viering willen we uitgebreid stilstaan bij dit jubileum, herinneringen ophalen en na afloop samen het glas heffen op de toekomst. Dit is een initiatief van zowel de Nederlandse als de Spaanstalige geloofsgemeenschap, die daar beiden hun domicilie hebben.

U kunt met ons meevieren, op zondag 18 september om 11.00 uur in de Hildegardisstraat 50, 3036 NX Rotterdam. De deuren zijn open vanaf 10.30 uur. U bent van harte welkom! Gezien de verwachte drukte adviseren wij u om tijdig aanwezig te zijn. In het Oude-Noorden is het helaas betaald parkeren.

Wilt u gewoon eens een keer binnenlopen en u onderdompelen in de stilte, een kaarsje opsteken of alleen maar even rondkijken dan kan dat iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. U wordt ontvangen door onze gastvrouwen en -heren, die desgewenst meer kunnen vertellen over het gebouw en haar geschiedenis. En natuurlijk staat de koffie klaar.

info

Marianne van Keulen
(06) 40 35 89 97
franciscusenclara@gmail.com
www.johannesparochie.nl

locatieHildegardiskerk, Hildegardisstraat 50
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl