Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Jong Katholiek

Jong Katholiek

Website E-mail

Postbus 13049
3507 LA  Utrecht

(030) - 232 69 23

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 14 oktober 2022    Evangelie van 2022-10-14
begintijd19:00 uur
 titelAftrap tour WJD-kruis
beschrijving

Van 14 oktober tot 6 november 2022 maakt het Wereldjongerendagenkruis een tour door Nederland. Op vrijdagavond start de tour met een Eucharistieviering met kardinaal Eijk. De tour vormt een belangrijke voorbereiding op de Wereldjongerendagen in Lissabon augustus 2023, waar naar verwachting meer dan een miljoen katholieke jongeren vanuit de hele wereld komen. De tour gaat langs ruim 40 plaatsen in Nederland, waar overal zo’n tientallen jongeren verwelkomd worden.

Het kruis is een Nederlandse replica van het officiële kruis dat al 30 jaar door de wereld gaat. In 1983 werd dit originele kruis door paus Johannes Paulus II in Rome aan jongeren gegeven om de wereld in te brengen.

Graag wil ik u voor deze start uitnodigen, waarbij na de viering het kruis wordt uitgezonden in het bijzijn van diverse jongeren die de bisdommen vertegenwoordigen. De startviering zal plaatsvinden in de Kathedraal van Utrecht op vrijdagavond 14 oktober om 19:00 uur.

info

carolien@jongkatholiek.nl
www.jongkatholiek.nl

organisatieJong Katholiek
locatieSint Catharinakerk, Lange Nieuwstraat 36
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl