Vandaag is zaterdag 20 april  

categorie categorie gebed
gebed
wanneerzaterdag 15 t/m zondag 23 oktober 2022    Evangelie van 2022-10-15
 titelLourdesnovene
beschrijving

Op zaterdag 15 oktober begint de Lourdesnovene. In de kerk staat vooraan weer Maria in de grot en Bernadette ervoor met daarbij het watervalletje en de bron.

Maria van Lourdes heeft ook opgeroepen tot bekering en boete doen. Die uitnodiging mogen we ook in deze Lourdesweek bijzonder ter harte nemen. Er is elke dag biechtgelegenheid. Op woensdagavond 19 oktober is er gelegenheid om het sacrament van de zieken te ontvangen tijdens de H. Mis. We doen dan een uitgebreide schuldbelijdenis om zo helemaal open te worden voor de genade en de liefde van God.

Open middag op zaterdag 22 oktober
Op zaterdag 22 oktober komt priester Koos Smits een lezing geven over genezing met als titel “De dokter geneest en God helpt of God geneest en de dokter helpt”. Koos Smits is zelf genezen van lymfeklierkanker. De lezing begint rond 15.00uur en wordt voorafgegaan door gezamenljke lofzang.

De kinderen
Aparte aandacht is er voor kinderen op 16 oktober in de kindernevendienst en tijdens de processie. Ook bij het slot op 23 oktober mogen de kinderen voorop lopen en een roos neerleggen bij Maria.

Slotzegen en handoplegging
Op die zondag 23 oktober geven we na de zegen gelegenheid aan iedere parochiaan om de handoplegging te ontvangen voor een diepere vervulling van de Heilige Geest en om genezing van innerlijke blokkades.

Rozenkrans
Natuurlijk bidden we ook de rozenkrans vóór elke H.Mis. Ons gebed gaat uit naar de kerk van deze tijd en is ook gericht op de intenties die u wilt aanreiken. Die zijn van harte welkom. Aan het slot van de H. Mis lopen we in processie de kerk rond en zingen we het Lourdeslied.

Programma Lourdesweek

Zaterdag 15 oktober  19.00 uur  Opening vd novene
Zondag 16 oktober 10.00 uur Kindernevendienst
Maandag 17 oktober 19.00 uur
Dinsdag 18 oktober 19.00 uur
Woensdag 19 oktober 19.00 uur Ziekenzalving
Donderdag  20 oktober 19.00 uur
Vrijdag 21 oktober 19.00 uur
Zaterdag 22 oktober 19.00 uur Handoplegging
Zondag 23 oktober 10.00 uur Handoplegging en slot van de novene

info

(0251) 294 367

locatieApostelkerk, Van Riemsdijklaan 120
plaatsBeverwijk (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl