Vandaag is donderdag 28 maart
Witte Donderdag
 

categorie categorie processie
processie
wanneervrijdag 14 oktober 2022    Evangelie van 2022-10-14
begintijd19:00 uur
 titelLichtjesprocessie naar Hasseltse kapel
beschrijving

Het is dit weekend feest in de Hasseltse Kapel in Tilburg. In dit populaire Tilburgse bedevaartsoord wordt herdacht dat 50 jaar geleden  de Hasseltse Kapel na een grondige restauratie weer als kapel in gebruik genomen kon worden. Een jubileum dat natuurlijk gevierd moet worden.

Vrijdag 14 oktober
De traditionele Lichtjesprocessie is dit jaar op vrijdag 14 oktober. Start om 19.00 uur in de ontmoetingsruimte van De Hazelaar en van daaruit in processie naar de Hasseltse Kapel.

Zaterdag 15 oktober
Van 12.00 tot 17.00 uur een korenmiddag in de tent voor de kapel. Deelnemende koren zijn: Sint Caeciliakoor - Surinaams Koor Pramisi - Hasselts Gemengd Kapelle Koor - Cantilare Tilburgs Vrouwenkoor - Malkander - Gemengd koor Les Amis - Kleurrijke Mama’s - Koor Pistache - Koor Vocal-Sound - Gemengd Koor Goirle.

Zondag 16 oktober
Om 10.00 uur is er een feestelijke eucharistieviering, waarin onze bisschop, Mgr. De Korte, mee zal voorgaan. Aan deze viering wordt medewerking verleend door leden van de Dutch Pipes and Drums, de Tilburgse gildes, koor Gotiko en sopraan Kazué Goto.

Na de eucharistieviering zijn er vanaf 13.00 uur diverse activiteiten voor de kinderen, zoals poppenkastvoorstellingen en een knutselworkshop.
Vanaf 14.30 verzorgen het jeugdorkest en het volwassenenorkest L’Echo des Montagnes twee concerten in de tent bij de kapel. Zij zorgen voor een schitterend feestprogramma.

info

www.hasseltsekapel.nl/category/agenda

locatieOntmoetingsruimte van De Hazelaar
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl